Sastojci
– 2 komada pilećih prsa
– 1/3 glavice zelenog zelja
– 2 srednje svježe zelene paprike
– 1 luk srednje veličine
– 1 velika mrkva
– 2 stabljike celera
– 1 konzerva kukuruza (oko 300 grama)
– 300 grama mahuna
– 1 konzerva pelata (oko 250 grama)
– 300 grama kuhanog graha
– sol, papar i začini po želji
– 500 ml temeljca (povrtnog ili mesnog)
Priprema:
Meso operite i narežite nasitno. Nasjeckajte luk i prodinstajte ga na malo suncokretova ulja ili svinjske masti. Kada luk zažuti, dodajte nasjeckanu mrkvu. Nakon što mrkva malo omekša, dodajte nasjeckanu papriku, zelje i mahune. Dinstajte povrće 10 minuta.
Dodajte meso i nasjeckani celer, kratko prodinstajte sve skupa, posolite, popaprite i zalijte temeljcem. Zatim u varivo dodajte nasjeckane pelate i kuhajte 15 minuta. Na kraju dodajte kukuruz i grah pa prokuhajte sve još 5 minuta i dodatno začinite po želji.
Dobar tek!