Potrebni sastojci:
60 dag svinjetine od buta ili plećke
1 glavica crvenog luka
1 mlada tikvica
1 manji patlidžan
2 paprike, žuta i crvena
2 češnja bijelog luka
2 žlice izrezanog začinskog bilja
(majčina dušica, origano, celer, peršin…)
1 dl slatkog vrhnja za kuhanje
1 puna žlica gustina
1 mala žličica mljevene paprike
sol, vegeta, papar
PRIPRAVA. Meso izrežite na tanke duguljaste komadiće. Povrće očistite i operite. Luk izrežite na kockice, a sve drugo povrće na rezance. U šerpi ili dubljoj tavi zagrijte mast i najprije pržite kockice luka da porumeni. Izvadite ga na tanjur i stavite na toplo. Na istoj masnoći ispržite povrće sve zajedno. Treba se samo malo smekšati i da ostane čitavo. Povrće izvadite posebno u jednu zdjelu i ostavite sa strane do upotrebe. Na kraju pržite meso sve dok ne porumeni. Kad je gotovo, dodajte u njega isprženi luk, žličicu mljevene paprike i ostale začine pa ga zalijte vodom. Ulijte toliko vode da prekrije meso i neka lagano kuha na peći oko sat vremena. Kad je meso već gotovo, dodajte u njega isprženo povrće i začinsko bilje te dovršite jelo. U slatko vrhnje umutite gustin, dolijte malo vode i izlijte u meso da se umak pogušća. Pustite da kuha još oko pet minuta. Po ukusu dodajte još začina ako je potrebno i poslužite uz rižu ili rezance.