Početna stranica » Vandalizirna katedrala u Melbourneu

Vandalizirna katedrala u Melbourneu

121 pregleda

Katedrala Svetoga Patrika u Melbourneu vandalizirana je u noći u srijedu 8. travnja nekoliko sati nakon što je Vrhovni sud Australije poništio presudu kardinalu Georgeu Pellu, objavila je agencija CNA.

Na vratima katedrale nepoznati su počinitelji sprejem ispisali poruke uvredljivoga sadržaja, nacrtali lice s rogovima s porukom: „Pell, truni u paklu”, a ostalim katedralnim vratima iscrtani su naopaki križevi uz poruke uvredljivoga sadržaja.

Nadbiskup Melbournea Peter Andrew Comensoli izjavio je za australske medije da, iako je bio uznemiren tim vandalizmom, to ga nije sasvim iznenadilo. „I dalje postoje vrlo snažne emocije oko svih ovih stvari”, rekao je Comensoli za australsku novinsku mrežu, prenosi ika.hr.

Katedralu inače čuvaju pripadnici policijskih snaga, a iz nadbiskupije su najavili pojačanje sigurnosnih mjera kako bi se spriječilo daljnje vandaliziranje katedrale. Neki grafiti su već prekriveni, a i dalje se radi na njihovu uklanjanju.

Podsjećamo, Vrhovni sud Australije objavio je, u utorak, 7. Travnja, odluku o poništenju presude australskom kardinalu Georgeu Pellu za seksualno zlostavljanje te mu omogućio izlazak iz zatvora, a, kako javlja CNA, on se trenutno nalazi u Sydneyu.