Početna stranica » Objavljen programski letak za Treći nacionalni susret obitelji

Objavljen programski letak za Treći nacionalni susret obitelji

324 pregleda

U povodu Trećega nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji koji će se održati 15. i 16. rujna 2018. u Splitu i Solinu, a kojemu je domaćin Splitsko-makarska nadbiskupija, tiskan je letak Susreta s programom od 10. do 16. rujna ove godine.

Preklopnica kao i plakat oslikava prizor različitih katoličkih obitelji okupljenih oko crkve Gospe od Otoka u Solinu, mjesta održavanja Trećega nacionalnog susreta. Izradila ju je Ana Bodrožić, magistrica dizajna vizualnih komunikacija.

Na letku se nalazi duhovno-kulturni program koji će se održavati u Splitu i Solinu od 10. do 16. rujna: okrugli stol na obiteljsku tematiku, predstavljanje zbornika dječjih radova „U zagrljaju moje mame“, kulturni program, klanjanje pred Presvetim u župama grada Splita i Nadbiskupije, humanitarni koncert i dječji koncert na splitskoj Rivi, Hod Svjetla euharistijsko slavlje i koncert duhovne glazbe. Osim toga, na letku stoje još i osnovni podaci mjesta i nadnevka održavanja susreta, geslo „Obitelj – izvor života i radosti“, logotip koji j izradila akademska umjetnica s. Zdravka Milić te podaci o potrebnim informacijama za susret, o prijavi i preporukama za pripravu te važniji podaci Gospinom Otoku kao i o Trećem nacionalnom susretu katoličkih obitelji.

Na preklopnici se nalazi Molitva za obitelj pape Ivana Pavla II. i kratki poziv splitsko-makarskoga nadbiskupa Marina Barišića obiteljima da se u obiteljskom, župnom i biskupijskom zajedništvu radosno pridruže tom „slavlju vjere i događaju kojim se želimo približiti Bogu – jedinom istinskom izvoru očinstva i majčinstva. Obitelj je svojevrsna škola bogatije čovječnosti. A da bi ona uzmogla postići puninu svojega života i poslanja, potrebna je dobrohotna razmjena misli, susreti u vjeri, zajednička slavlja, međusobno ohrabrivanje i dublje upoznavanje kojim se pletu mreže vjere, nade i ljubavi povezane u zaglavnom kamenu – Isusu Kristu. (Usp. Gaudium et spes, br. 52) Drage obitelji, naš nacionalni susret blagoslov je za sve nas: za svakog pojedinca i za obitelj, za Crkvu i za cijeli hrvatski narod. Dok vas pozivam, već unaprijed vam izražavam dobrodošlicu u ‘najlipši grad na svitu’ i grad sv. Dujma – Split, kao i na Gospin Otok u Solinu gdje je kolijevka naše nacionalne svijesti i krsni zdenac rođenja u Kristovoj Crkvi! Rado vas očekujemo!“

Ove i druge informacije pronađite na mrežnoj stranici www.susretobitelji.hr.

Molitva pape Ivana Pavla II. za obitelj

Bože, od kojega nam dolazi svako očinstvo na nebu i na zemlji, Oče koji si ljubav i život, učini da svaka ljudska obitelj na zemlji, po tvome Sinu rođenom od žene i po Duhu Svetom, postane izvorom božanske ljubavi za uvijek nove naraštaje.

Učini da tvoja milost vodi misli i djela roditelja, za dobro njihove obitelji i svih obitelji na svijetu. Neka mladi naraštaji u obitelji nađu snažnu potporu za čovječnost i rast u istini i ljubavi! Neka ljubav osnažena milošću sakramenta ženidbe bude jača od svake nemoći i beznađa koje zahvaćaju naše obitelji.

Na kraju te molimo za zagovor svete nazaretske obitelji, da Crkva u svim narodima na zemlji može plodonosno ispuniti svoje poslanje u obitelji i po obitelji, po Kristu našem Gospodinu koji je put, istina i život, u vijeke vjekova. Amen.