Lopta

252 pregleda

Zahvalila sam Mirni i njezinom ocu za novu priliku.  Vratili su mi radost.  Neka mi je ništa ne kvari.  Eto, vidite, zajedništvom se puno može

Djevojčice, dječaci, baci, uhvati, trči, skači! Ja sam popularna kod djece, jer i oni kao i ja žele igru. Igralište je moja omiljena pista. Uzlijećem, letim, slijećem, udarce primam, plešem…  Ja sam obična šarena lopta. Tko bi trpio udarce? Samo lopta.

Znate, jednom sam teti Mandi razbila prozor. Ukorila me. Njezin muž, gospodin Martin, samo je odmahnuo rukom i rekao da nastavim dalje. Njihova unuka Mirna me obožava. Bacala me u koš, hvatala, odbijala o zid, trčale bi… Dobro nam je skupa. Često bi Mirna zvala svoje prijatelje i prijateljice pa bi se svi skupa igrali. Nismo spavalice. Ja sam uvijek bila glavna.

Ali, jučer mi se dogodilo nešto nepoželjno. Skačući po asfaltnom terenu naletjela sam na nešto oštro. Rupa na mom tijelu nikom se nije svidjela. Više nemam okruglo tijelo. Znajte, ja sam i dalje lopta, iako sam ostavljena u kutu i zaboravljena. Jako sam tužna. I dalje bi se družila s djecom. Samoća me ubija. Htjela bih igru na travnjaku. Valjda će mi netko pomoći? Želim život pun veselja, igre i smijeha.

Ide Mirna. Hoće li me primijetiti i uzeti? Hoće? Neće? Hoće? Hoće! Mirna me je opazila, uzela u ruke i stavila u vrećicu. Valjda me neće baciti u smeće? Strepila sam. Ipak me odnijela kući. Juhu! Uzviknula sam od sreće. Njen otac se potrudio i vratio mi prijašnji oblik. Da samo znate kako sam bila sretna!

Dan je bio vedar i lijep. Mirna je pozvala društvo. Igra je počela. Ja sam se prepustila igri i veselju, jer sam opet bila ona šarena lopta kao i prije.

Zahvalila sam Mirni i njezinom ocu za novu priliku.  Vratili su mi radost.  Neka mi je ništa ne kvari.  Eto, vidite, zajedništvom se puno može.