Sastojci za brzi kolač s jabukama
-1 velika šalica brašna
-1 mala žlica praška za pecivo
-½ šalice maslaca sobne temperature
-⅔ šalice kristal šećera
– 2 dodatne male žlice kristal šećera za posipanje
– 2 velika jaja
– 2 veće jabuke
– 1 mala žlica cimeta
– prstohvat soli
– malo krušnih mrvica
Priprema kolača od jabuka:
Pomiješajte brašno s praškom za pecivo. Kalup po želji (okrugli, kockasti ili pravokutni) namažite s malo maslaca i posipajte krušnim mrvicama. Jabuke operite, ogulite i narežite na sitnije kockice.
Kuhačom miješajte maslac sobne temperature i šećer. Kada dobijete glatku smjesu, dodajte jedno po jedno jaje. Dobro miješajte dok se jaja u potpunosti ne sjedine sa smjesom. Potom u nju dodajte brašno s praškom za pecivo i cimet. Na kraju dodajte i jabuke pa još jednom sve dobro promiješajte.
Smjesu ubacite u kalup i potom po površini posipajte s dvije male žlice šećera. Zatim stavite u pećnicu i pecite kolač na 180 Celzijevih stupnjeva oko 30 minuta. Gotov je kada se odvoji od rubova kalupa i kada njegova površina poprimi zlatno žutu boju.