Početna stranica » Jim Caviezel: „Budite sveti”

Jim Caviezel: „Budite sveti”

132 pregleda

Obraćajući se skupu učenika u Chicagu, glumac Jim Caviezel polako je rekao: „Ime Savao znači veliki. Ime Pavao znači mali.” Jim Caviezel, gorljivi kršćanin i glumac koji je igrao ulogu Isusa u filmu Pasija, Mela Gibsona upozorio je učenike da ne žive površnu verziju kršćanstva koja promovira „sretni govor”. Umjesto toga, Caviezel je ukazao na primjer patnje koji nam je dan u Kristu.

To je Kristova patnja koju je Jim Caviezel upoznao na vrlo praktičan način. Caviezel je zadobio ozljede za vrijeme snimanja filma dok je glumio ulogu Isusa. Neke od njih bile su iznimno bolne i najvjerojatnije će imati dugoročne posljedice. Caviezel se prisjeća kako je zadobio ozljedu ramena dok je nosio križ. Shvativši da je i Isus morao imati ozljedu ramena, glumac je kazao: „Sada znam kakav je to osjećaj bio.” Caviezel kaže da je nošenje toliko teškog križa tijekom snimanja za njega bilo poput pokore.

„Patnja je pospiješila moj nastup, baš kao što to čini i od našeg života”, zaključuje Caviezel.

„Prigrlite svoj križ i trčite prema svom cilju. Želim da izađete u ovaj pogani svijet i besramno pokažete svoju vjeru u javnosti. Svijet treba ponosne ratnike oživljene njihovom vjerom. Ratnike poput svetog Pavla i svetog Luke koji su riskirali svoje živote i reputaciju.” Budite jaki. Budite hrabri. Budite Sveci.

Glumac je uputio učenike da se bore protiv pada molitvom, postom, razmatranjem Svetog pisma i ozbiljnim shvaćanjem svetih sakramenata. Jedino u što Caviezel vjeruje da nas može spasiti kako ne bismo pali jest prakticiranje naše vjere i Kristove mudrosti. „Izdvojite se iz ove korumpirane generacije. Budite sveci.”, poručuje učenicima ponovno naglašavajući potrebu da se ide protiv ekstravagantnosti kulture. „Sloboda ne postoji da biste radili ono što vam se sviđa, već ono što trebate”, kazao je Caviezel. Vraćajući se na svoju prvu točku, o razlici između Savla i Pavla, Jim Caviezel podrazumijeva da je najbolji način borbe i biti ratnik za Krista poniziti se i živjeti poziv koji je svakomu Bog dao.