Početna stranica » Božićna priredba 2019.

Božićna priredba 2019.

120 pregleda

U srijedu, 19. prosinca na Franjevačkoj je teologiji upriličena božićna priredba. Na priredi su sudjelovali svojim glazbenim točkama zbor Fra Nenad Dujić pod vodstvom dirigenta fra Emanuela Josića s tamburaškim sastavom Franjevačke teologije u izvedbi Ljubav Božja Zasjala, nakon čega je zbor izveo pjesmu Adeste fideles. Korepetitor zbora bio je fra Fabio Badrov, bogoslov V. godine. Nakon veličanstvene izvedbe božićnih pjesama nadahnutu i duboko teološki promišljenu božićnu čestitku i pozdrav izrekao je svečanim tonom fra Josip Jazvić.

Na poseban su način priredbu svojom izvedbom uzveličali glumci pod vodstvom gospođe Anele Križanac s predstavom Fratarsko sijelo po motivima pripovijetki Ive Andrića Proba i Čaša. Glumci su ovom predstavom donijeli komad franjevačke prošlosti u našu današnjicu prikazavši, kako one zanimljive trenutke u bratskom životu fratara, tako i političke probleme koji su mučili tadašnji narod predvođen svojim duhovnicima fratrima.

Na koncu su priredbe svi studenti izveli uz tamburice božićnu pjesmu Narodi nam se čime je i završila priredba. Nakon priredbe uslijedilo je druženje.

fra Dario Laštro