Početna stranica » Varia et diversa. O biti i činiti.

Varia et diversa. O biti i činiti.

138 pregleda

Nova knjiga prof. Ivana Bubala pod naslovom Varia et diversa. O biti i činiti. u izdanju FMC Svjetla riječi, filozofska je knjiga podijeljena u četiri poglavlja: Iz povijesti mišljenja, Etika – život – politika, Vjera i mišljenje te Polemički dodatak. Ova knjiga donosi razne priloge napisane za različite prigode i u širokom vremenskom razdoblju, ali ujedinjuje ih misao autora i njegova žudnja za istinom. Filozofija je ljubav, težnja i prijateljstvo prema mudrosti – ali ne prema mudrosti koja znači određene vještine, znanja i upućenosti, već prema mudrosti koja nema potrebu ni za čim, osim za čistim i živim duhom, pratemeljem svih stvari.

Evociranje prošlosti, propitivanje odnosa teologije i filozofije te moralna obligacija u suvremenosti, čitatelja će na učen, ali nenametljiv način, provesti kroz vrlo ugodnu i poučnu filozofsku šetnju, nakon koje će mu zacijelo lakše biti i jasnije što činiti.

Svoj primjerak knjige naručite pozivom na broj telefona: 033 726 200; mailom na: [email protected]; putem web shopa na: www.svjetlorijeci.ba.

Posjetite nas u Sarajevu na adresi Zagrebačka 18 ili u našim knjižarama u Vitezu i Livnu.