Početna stranica » U Ovčarevu održan susret obitelji

U Ovčarevu održan susret obitelji

138 pregleda

Na Međunarodni dan mladih, u nedjelju, 12. kolovoza 2018. godine, župa sv. Mihovila arkanđela u Ovčarevu upriličila je susret za sve obitelji koje su se rado odazvale i učinile Dan Gospodnji drukčijim nego inače.

Proslava je započela slavljem sv. Mise koju je predvodio kapelan i duhovni asistent Frame, fra Julijan Madžar. U prigodnoj propovijedi, s ružom u ruci, fra Julijan je poručio mladima da su upravo oni ruže. „Čineći dobra djela, ruža ostaje netaknuta, lijepa i primjer je drugima. No, ako malo skrenemo s dobrog puta, latice će početi opadati, a mi izgubiti svoj sjaj“, objasnio je fra Julijan. Potom se obratio roditeljima i zamolio ih da brinu o svojim ružama, tj. o svojoj djeci, da ih redovito zalijevaju, oplemenjuju, te budu poticaj i vjetar u leđa u činjenju dobrih djela na slavu Bogu i na dobro svim ljudima.

Nakon svetog misnog slavlja uslijedio je prigodni program u obiteljskom duhu. Obitelji su mogle doživjeti važnost i ljepotu obiteljskog zajedništva, te se uvjeriti da im je za sreću potrebno vrlo malo. Nažalost, danas obitelji imaju sve manje vremena za zajedništvo, molitvu, igru, smijeh pa je ovaj susret bio pravo osvježenje kako za župu tako i za obitelji koje joj pripadaju.

Inače, župa svake subote organizira redovite zabavno-kreativne radionice pod geslom „Pustite dječicu neka dolaze k meni.“ Radionicu su osmislili i vode mladi župe Ovčarevo zajedno sa svojim fratrima „ujacima.“ Nadamo se da će ovakvi susreti potaknuti obiteljsko zajedništvo i rad u vjeri, ljubavi i molitvi, a mi, inspirirani novim idejama, idemo u susret novoj nedjelji, poručili su mladi župe Ovčarevo.

Danijela Lovrić