Početna stranica » Putin: Dok sam ja predsjednik, roditelji će se zvati mama i tata

Putin: Dok sam ja predsjednik, roditelji će se zvati mama i tata

126 pregleda

Ruski predsjednik Vladimir Putin jučer je poručio kako Rusija neće legalizirati istospolne brakove dok god je on na vlasti.

„Dok sam ja na čelu države, kod nas neće biti ‘roditelj br. 1’ i ‘roditelj br. 2’ – bit će mama i tata”, poručio je Putin na sastanku s radnom grupom koja priprema ustavne izmjene.

Također, pozdravio je prijedlog da u Ustav bude uvedena stavka o podršci obitelji s tim što je potrebno razmisliti o formulaciji: „Brak je zajednica muškarca i žene, a s obitelji je malo drugačije. Ideja je ispravna i treba je podržati, samo treba razmisliti o formulaciji.”

Poslanica Olga Batalina predložila je na sastanku da se u Ustav unesu i ovlaštenja Vladi za podršku, jačanje i zaštitu obitelji i tradicionalnih obiteljskih vrijednosti.

Javno promicanje homoseksualnosti kriminalno je djelo u Rusiji prema zakonu koji je Putin potpisao 2013. godine. 67-godišnji Putin je kao predsjednik i premijer na vlasti već dva desetljeća, a trenutni mandat mu istječe 2024. godine. Neki od amandmana ustava koji se razmatraju mogli bi mu omogućiti da zadrži vlast i nakon isteka trenutnog mandata, kao premijer s proširenim ovlastima, doživotni senator ili čelnik savjetodavnog Državnog vijeća.