Početna stranica » Pureća rolada sa porilukom i ananasom

Pureća rolada sa porilukom i ananasom

2 min

Isprobajte ovaj neobičan, ali ukusan recept s. Anđelke

Sestra Anđelka dijeli s nama recept za jednu neuobičajenu kombinaciju; poriluk i ananas. Isprobajte!

Potrebni sastojci:

oko 800 g purećih prsa u komadu

oko 200 g mesnate slanine

2 struka poriluka

2 žlice sušene majčine dušice

200 g anansa u kockicama (1 mala doza)

100 ml bijelog vina

50 ml maslinovog ulja

1 žlica gustina

sol, papar

Priprema: Meso operite pod mlazom vode i posušite kuhinjskim papirom. Zatim ga prepolovite i oba komada uzdužno zarežite sa strane pa ih rastanjite kuhinjskim čekićem tako da dobijete dvije velike šnicle. Premažite meso maslinovim uljem i pospite začinima.

Poriluk operite i izrežite na šire rezance a slaninu tanko izrežite na kriške. Pećnicu ugrijte na 200 °C. Meso raširite na dasci i obilno pospite majčinom dušicom a zatim ga savijte u roladu i omotajte slaninom. Izrezani poriluk stavite u posudu za pečenje a preko poriluka postavite rolade. U vino ulijte još toliko vode i u njemu izmiješajte gustin. Dodajte malo soli i papra pa izlijte u poriluk. Odmah stavite u vruću pećnicu i pecite oko 30 minuta.

Deset minuta prije nego rolade budu gotove dodajte u poriluk i kockice ananasa. Gotove rolade tanko izrežite na ploškice i poslužite uz rižu zajedno s porilukom i ananasom.

Dobar tek!