Sestra Anđelka dijeli s nama recept za jednu neuobičajenu kombinaciju; poriluk i ananas. Isprobajte!
Potrebni sastojci:
oko 800 g purećih prsa u komadu
oko 200 g mesnate slanine
2 struka poriluka
2 žlice sušene majčine dušice
200 g anansa u kockicama (1 mala doza)
100 ml bijelog vina
50 ml maslinovog ulja
1 žlica gustina
sol, papar
Priprema: Meso operite pod mlazom vode i posušite kuhinjskim papirom. Zatim ga prepolovite i oba komada uzdužno zarežite sa strane pa ih rastanjite kuhinjskim čekićem tako da dobijete dvije velike šnicle. Premažite meso maslinovim uljem i pospite začinima.
Poriluk operite i izrežite na šire rezance a slaninu tanko izrežite na kriške. Pećnicu ugrijte na 200 °C. Meso raširite na dasci i obilno pospite majčinom dušicom a zatim ga savijte u roladu i omotajte slaninom. Izrezani poriluk stavite u posudu za pečenje a preko poriluka postavite rolade. U vino ulijte još toliko vode i u njemu izmiješajte gustin. Dodajte malo soli i papra pa izlijte u poriluk. Odmah stavite u vruću pećnicu i pecite oko 30 minuta.
Deset minuta prije nego rolade budu gotove dodajte u poriluk i kockice ananasa. Gotove rolade tanko izrežite na ploškice i poslužite uz rižu zajedno s porilukom i ananasom.
Dobar tek!