Početna stranica » Posjet provincijala Bosne Srebrene franjevačkom samostanu u Đakovici

Posjet provincijala Bosne Srebrene franjevačkom samostanu u Đakovici

219 pregleda

Provincijal Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić u pratnji fra Damira Pavića, tajnika Provincije, posjetio je bratstvo franjevačkog samostana sv. Ante u Đakovici na Kosovu.

Prvoga dana posjeta, 21. ožujka provincijal se susreo s braćom franjevcima u Đakovici, s kojima je razgovarao o životu i radu osmorice franjevaca koja čine ovo samostansko bratstvo. Saslušavši ih, provincijal je u ugodnom razgovoru s njima promišljao o svim gorućim pitanjima i izazovima ove župne i samostanske zajednice. Ujedno su provincijala upoznali sa svim trenutnim aktivnostima i projektima u samostanu i župi Đakovica.

Sljedećeg dana, 22. ožujka provincijal se susreo s provincijalnom poglavaricom sestara Hrvatske provincije Milosrdnih sestara Sv. Križa iz Đakova, sestrom Valerijom Široki. Sastanak je održan kako bi se obnovio Ugovor između Provincijalata Bosne Srebrene i Hrvatske provincije Milosrdnih sestara sv. Križa za sestre koje već 60 godina djeluju u župi i samostanu Đakovica. Zadnji Ugovor je potpisan davne 1982. godine te je bilo potrebno obnoviti ga.

Sastanku sa također nazočili i fra Lovro Gavran, gvardijan samostana u Đakovici, s. Lendita Dedaj, regionalna poglavarica na Kosovu, s. Nikolina Nikolić, zamjenica provincijalne poglavarice, s. Emanuela Kvesić, provincijalna savjetnica, s. Zoja Kormani, kućna poglavarica u samostanu Đakovica, fra Aleksandër Tanushi, ekonom samostana, i fra Damir Pavić, tajnik Provincije Bosne Srebrene.

Nakon što su, na obostrano zadovoljstvo, usuglašene sve točke Ugovora provincijal fra Zdravko Dadić i provincijalna poglavarica s. Valerija Široki potpisali su novi Ugovor prema kojem će Milosrdne sestre sv. Križa i dalje nastaviti svoje djelovanje u župi i samostanu u Đakovici.