Početna stranica » Posavina u Frankfurtu

Posavina u Frankfurtu

189 pregleda

U nedjelju, 10. studenoga 2019. godine s početkom u 12 sati središnje misno slavlje u katedrali sv. Bartolomeja u Frankfurtu predvodio je gvardijan toliškoga samostana fra Mario Jurić.

Na poziv upravitelja župe i definitora Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Kristijana Montine rado se odazvao predvođenju svete mise na kojoj se inače okuplja veliki broj vjernika iz svih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Fra Mario se na početku vrlo nadahnute propovijedi osvrnuo i na kraj iz koga dolazi te na  pojam „toliška katedrala” koja je dugo vremena bila najveća crkva u Bosni i Hercegovini. Naglasio je da vjerni puk, ma gdje bio treba i nadalje  okupljati se i djelovati u Crkvama te tako na najbolji način slaviti Gospodina.

Noć prije 9. studenoga na Posavskoj večeri koja je održana u Heusenstammu u organizaciji FC Posavina Frankfurt, fra Mario i Fra Kristijan srdačno su pozdravili Posavljake kojih se okupilo preko tisuću i radosna srca zahvalili na pozivu, uputili nekoliko poticajnih riječi te s prisutnima zaigrali posavsko kolo.

Mato Župarić