Početna stranica » Održan Hod za život u SAD-u

Održan Hod za život u SAD-u

125 pregleda

U petak, 24. siječnja, u Washingtonu je upriličen Marš za život kojemu je prethodilo pro-life bdijenje.

Bdijenje za život upriličeno je u Nacionalnom svetištu Bezgrešnoga Začeća, a na njemu se okupilo oko sto tisuća hodočasnika pristiglih iz različitih krajeve SAD-a. Riječi propovijedi i ohrabrenja uputio je nadbiskup Kansas Cityja Joseph Nauman – predsjednik Odbora za život Američke biskupske konferencije. Nadbiskup nije krio radost zbog velikoga broja okupljenih vjernika poručivši im kako su oni živo svjedočanstvo protiv kulture pobačaja. Podsjetio je i na nedavni susret pape Franje s američkim biskupima u Rimu tijekom kojega je poslao poruku ohrabrenja istaknuvši kako su ujedinjeni u molitvama protiv pobačaja koji je važno društveno pitanje.

Inače, nacionalno molitveno bdijenje za život je prvi put održano 1979. godine u kripti Nacionalnoga svetišta, a prisustvovalo je tek 50-ak ljudi dok se današnja brojka glavnom izjednačava s brojem posjetitelja na glavnom događaju, Maršu za život koji okupi više stotina tisuća prosvjednika.

Osim toga, Donald Trump je prvi američki predsjednik koji se pojavio na Hodu za život, a u svome je govoru iskazao kako je s političke strane spreman zaštiti život nerođene djece pa je u tom duhu pozvao i na federalnu zabranu kasnih pobačaja. „Nerođena djeca nikada nisu imala jačega zaštitnika u Bijeloj kući nego sada. Svaki život donosi ljubav u ovaj svijet, a svako dijete radost u obitelj. Stoga je svaka osoba vrijedna zaštite”, izjavio je Trump.