Početna stranica » Iz tiska izišla knjiga „Dah Duha” fra Josipa Ikića

Iz tiska izišla knjiga „Dah Duha” fra Josipa Ikića

1,K pregleda

U izdanju Franjevačkog medijskog centra „Svjetlo riječi” iz tiska je izišla knjiga „Dah Duha” fra Josipa Ikića, profesora u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom i misionara milosrđa u Vrhbosanskoj nadbiskupiji

Fra Josip je voditelj Franjevačkog duhovno-pastoralnog centra u Visokome gdje redovito vodi duhovne vježbe i seminare. Bogato iskustvo njegovog dosadašnjeg pastoralnog djelovanja suptilno je protkano u tekstovima koje redovno objavljuje u reviji „Svjetlo riječi” i „Kalendaru sv. Ante” od kojih je dio sadržan i u njegovom knjižnom prvijencu „Dah Duha”.

Knjiga „Dah Duha” se sastoji od dva glavna dijela od kojih prvi govori o Duhu Svetomu, njegovim darovima i plodovima, a drugi dio o vjernicima i njihovu odnosu s Duhom Svetim, posebno o njihovoj duhovnoj borbi i životu u Kristu.

Čitajući i promišljajući o tekstovima sadržanim u ovoj knjizi „mogli bismo sebi učiniti uslugu i pronaći olakšanje, a i smjernice, kako svoj temeljni kršćanski poziv produbiti i svoj odnos sa Stvoriteljem svega svijeta ojačati.”, u Predgovoru knjige je napisala s. M. Sara Bošnjak, dok je prof. dr. sc. Mijo Nikić u Pogovoru knjige zaključio: „Sadržaj ove knjige ima svrhu i moć da proširi naše znanje o Duhu Svetom, da ojača našu vjeru i produbi našu ljubav prema Bogu i bližnjemu. Zato je ova knjiga dragocjeno blago koje će obogatiti sve one koji čeznu za zdravim naukom i poticajnom motivacijom da budu još bolji ljudi i savjesniji vjernici.”  

Knjigu potražite na našoj web knjižari i u knjižarama Svjetla riječi u Livnu i Vitezu te u Sarajevu na adresi Zagrebačka 18. Možete je i naručiti pozivom na broj telefona 033 726 200 ili e-mailom na [email protected].