Početna stranica » Bog će te pogurati…

Bog će te pogurati…

158 pregleda

Ali od tebe ovisi kakav će ti život biti! Svjesni smo značenja ove rečenice, no koliko zapravo živimo život neovisno o drugim ljudima? Istina je da jesmo jaki, hrabri i da smo borci… ali smo i oni koji se trebaju usuditi živjeti svoj život. Živjeti ga kao dar. Samo jednom imamo priliku proživjeti ga i upravo zbog toga ne dozvoliti mu da prođe pored nas.

A da bi živjeli sretan život potrebno nam je samo malo zdrave mudrosti i volje. Potrebno je da prihvatimo i volimo sebe. Jer ako čovjek ne voli sebe, onda ne može voljeti ni druge. A voljeti sebe i biti sretan nije sebično, nego vrlo jednostavno i sve što je potrebno jest prestati sebe omalovažavati i prestati drugima davati pravo da to isto čine. Zato prestani pristajati na manje nego što zaslužuješ. Prestani kupovati stvari koje si ne možeš priuštiti kako bi zadivio druge. Tvoj život ne mora biti sličan bilo čijem drugom, ali treba biti tvorevina koju si sam napravio. Pitaš se hoće li to biti teško? Naravno da hoće! I past ćeš bezbroj puta. Ali kada jednom shvatiš da si ti onaj koji drži uzde u svojim rukama, ustat ćeš i pokušati ponovno i nastavit ćeš razvijati darove i talente kojima te Bog nagradio.

A kad ti bude najteže, sjeti se da je pomak naprijed – bio on milimetarski ili kilometarski – sve što ti je potrebno. I Bog će te pogurati…