Početna stranica » ‘Tvoj život’ – poruka za susret sa sobom

‘Tvoj život’ – poruka za susret sa sobom

140 pregleda

Nakon što su se kultura i umjetnost našli u nepovoljnom položaju tijekom protekle godine, ove se, čini se, vraćaju u punom sjaju.

Jedna potpuno neočekivana suradnja, objavljena upravo na Svjetski dan glazbe, i to u godini koju je Ministarstvo kulture i medija proglasilo Godinom čitanja!, samo je još jedan dokaz te tvrdnje.

Zvjezdan Ružić, koji svakim novim korakom sa svojim projektom Pianotron donosi fantastičnu glazbenu priču, ovaj put na suradnju je pozvao književnika i akademika Luku Paljetka, koji smatra kako se dogodilo nešto sasvim prirodno:

– Pjesnička riječ uvijek je bila u srodstvu s glazbom. To su dvije sestre blizanke i one zajedno žele nastupiti u svijet, koji je s jedne strane gluh i za lijepu i plemenitu riječ, a otvoren za glazbu, ali samo prividno – jer ne zna čuti pravu, jer ona druga podilazi samo nižim strastima.

Dosad se u pravilu pokazalo kako iza svega što Ružić radi stoji neka dublja priča iz stvarnog života, a, prema njegovim riječima, čini se kako ni ovaj put nije iznimka.

– Na mobitel mi je stigla glasovna poruka. U njoj Luko čita Ivinu pjesmu. Čim je krenuo stih “Nisu to proždrljivi vuci, to su sjene tvoje moždine”, u meni se probudilo nešto, ni sam ne znam što, ali bilo je to nešto puno jače od dojma koji bih uobičajeno imao na njihove genijalne stihove. Ovi su bili za mene, ova je bila moja! – ističe Zvjezdan Ružić.

Stihove, dakle, koje Luko čita nije napisao on sam, već njihov zajednički prijatelj fra Ivan Kramar:

– Pjesma “Tvoj život” poruka je svima koji se u životu bave tuđim životima, a boje se susresti se sa samim sobom – kazao nam je fra Ivan Kramar.

Videospot je, simbolično, snimljen u prekrasnom franjevačkom samostanu sv. Vlaha u Pridvorju u Konavlima.

Pogledajte video