Početna stranica » Susret ministranata u Aachenu

Susret ministranata u Aachenu

524 pregleda

U susretu je sudjelovalo oko 200 ministranata iz 8 Hrvatskih katoličkih misija pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija

Na blagdan svetog Josipa Radnika, 1. svibnja 2023. godine, u organizaciji Hrvatske katoličke misije Aachen upriličen je prvi susret ministranata u pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija u zapadnoj Njemačkoj. Na susretu je sudjelovalo oko 200 ministranta iz osam različitih Hrvatskih katoličkih misija u pokrajini.

Program je započeo euharistijskim slavljem u 11 sati u crkvi Svetoga Križa u Aachenu. Svetu misu predslavio je voditelj Hrvatske katoličke misije Aachen fra Ivica Radić, u koncelebraciji šest svećenika. Služenje je uveličalo 16 ministranata domaćinske misije Aachen.

Fra Ivica je, u ime Hrvatske katoličke misije Aachen, uputio pozdravnu riječ ministrantima, njihovim roditeljima, voditeljima, časnim sestrama i pastoralnim suradnicima. Misno slavlje obogatio je zbor Hrvatske katoličke misije Aachen, pod ravnanjem gospodina Joze Perlete, Darka Lovronovića i Frane Milića uz pratnju ostalih zborova Hrvatskih katoličkih misija.

Nakon svete mise sudionici su se uputili na igralište nogometne momčadi Cro Sokoli. Zajednički ručak bio je u 13 sati. Potom je na igralištu uslijedio zabavni program uz mnoge prigodne igre za djecu. Susret je završio podjelom medalja svim sudionicima susreta. Uz dječju graju i veselje program je uspješno priveden kraju oko 17 sati.