Početna stranica » Provincijal Bosne Srebrene predvodio misno slavlje u svetištu Marienthal

Provincijal Bosne Srebrene predvodio misno slavlje u svetištu Marienthal

400 pregleda

Na Duhovski ponedjeljak, 29. svibnja, u franjevačkom svetištu Blažene Djevice Marije od milosti Gospe žalosne u Marienthalu se okupio velik broj hrvatskih vjernika iz Rajnsko-majnskog područja, ali i iz okolice Stuttgarta i Ludwigshafena

U Marienthal su došli i vjernici Hrvatske katoličke misije Ludwigshafen koju predvodi fra Slavko Antunović te vjernici Hrvatske katoličke misije Bietigheim kod Stuttgarta sa svojim župnikom fra Antom Bebićem. Oni su došli organizirano s autobusom, dok su 34 hodočasnika krenuli u 3. 15 sati iz Mainza sa svojim župnikom fra Jurom Zebićem i u Marienthal hodočastili pješice, prenosi Fenix-magazin/MD.

Već tradicionalno stigli su i motoristi iz Frankfurta. Svi su se okupili na Putu križa kojeg je predvodio fra Stipo Karajica, ravnatelj “Kruha sv. Ante” u Hrvatskoj.

Svetu misu ispred crkve u svetištu predvodio je fra Zdravko Dadić, provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene.

Na samom početku sve nazočne pozdravio je fra Paul Waldmüller, njemački gvardijan u svetištu Marienthal te fra Kristijan Montina, voditelj Hrvatske katoličke župe Wiesbaden koja je organizator ovogodišnjeg hodočašća u Marienthal.

Značajno je spomenuti kako se na svetoj misi u Marienthalu okupio puno veći broj vjernika nego prethodnih godina.

Fra Zdravko Dadić nadahnuto je propovijedao o blaženoj Djevici Mariji i njezinoj važnosti u životu svakog čovjeka i općenito važnosti Crkve.

Sveta misa je završena klanjanjem u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Na kraju svete mise nazočnima se zahvalio fra Petar Komljenović, župnik Hrvatske katoličke župe Frankfurt koja je suorganizator hodočašća.