Početna stranica » Prodaje se kuća obitelji Soprano

Prodaje se kuća obitelji Soprano

145 pregleda

Dvadeset godina nakon emitiranja prve epizode kultne televizijske serije Obitelj Soprano (engl. The Sopranos) prodaje se obiteljska kuća koja je poslužila kao set za snimanje velikoga dijela scena ove dramske serije. Riječ je o jednoj obiteljskoj kući u predgrađu grada Patersona u New Jerseyju, nedaleko od New Yorka.

Sadašnji vlasnici Patti i Victor Recchia odlučili su prodati ovu kuću za 3,4 milijuna američkih dolara, kako izvještava New York Times. Procjenitelji nekretnina očekuju zaradu od 1,63 milijuna dolara, ali vlasnici računaju na to da će holivudski status koji ima ova kuća donijeti veći iznos od procijenjenoga. Kuća se prostire na oko 520 m2 stambenoga prostora s ukupno četiri kupaonice.

Dramska televizijska serija Obitelj Soprano bila je vrlo velik uspjeh prema kritičarima i gledateljstvu. Snimljena je u šest sezona u razdoblju od 1999. do 2007., kao jedan od prvih većih projekata televizijske kuće HBO. U izvještaju New York Timesa stoji kako je skupina glumaca koji su obilježili ovu seriju u ovoj kući snimali između 30 i 50 puta, uključujući i prvu epizodu popularne serije. Kasnije je snimanje premješteno u televizijski studio u kojemu je načinjena replika ove obiteljske kuće, ali u trajanju serije uvijek bi povremeno bili prikazani kadrovi snimljeni upravo na ovoj lokaciji.

Kuća koju vlasnici namjeravaju prodati odavno je postala svojevrsna turistička destinacija za sve ljubitelje TV serije The Sopranos. O tomu svjedoče i mnogobrojne fotografije obožavatelja ove serije na službenoj facebook stranici ove kuće u New Jerseyju pod imenom – The Sopranos House.