Početna stranica » Posjet donatora projekta „Bukovica”

Posjet donatora projekta „Bukovica”

162 pregleda

Dana 4. lipnja predstavnici dviju humanitarnih organizacija posjetile su okolicu Konjica i povratničko selo Bukovicu. To su Franjevačka inicijativa protiv siromaštva i nevolje vision:teilen e.V. (hrvatski: vizija dijeliti) iz Njemačke te ustanova Franz Hilf, Franjevci za osobe u potrebi iz Austrije. Njih su u posjetu ovom kraju ugostili članovi Humanitarno-karitativne organizacije Kruh sv. Ante iz Sarajeva koja ondje trenutno provodi projekt obnove kuća. Uz pomoć navedenih dviju organizacija i karitativne organizacije Renovabis iz Njemačke planirano je obnoviti ukupno 8 u ratu porušenih kuća.

Gosti donatori toga su dana u filijalnoj crkvi u Bukovici, župe sv. Ante u Žitačama, slavili svetu misu. Potom su povratnici sela u podrumu filijalne crkve uz pjesmu ugostili svoje dobročinitelje. Ovom prilikom primatelji pomoći zahvalili su predstavnicima humanitarnih organizacija koje pomažu realizaciju projekta povratka u Bukovicu. „Sad je na nama samima da gradimo odnose – među sobom, među susjedima, pa i prema onima koji su u prošlosti činili pogreške prema nama. U suprotnom, svi ćemo strmoglavo u ponor zla. Tu nam nikakve donacije ne mogu pomoći”, poručili su povratnici.

Projekt Bukovica realizira se tako što se povratnicima donira građevinski materijal, dok primatelji pomoći uz vlastiti angažman i uz pomoć obitelji i susjeda materijalom izgrade kuću. Na taj su način u Bukovici u Neretvici već obnovljene 23 kuće.