Početna stranica » Poruke 10 mladih svetaca za današnju mladež

Poruke 10 mladih svetaca za današnju mladež

645 pregleda

Mladost nije zapreka svetosti, što pokazuju ovi mladi ljudi

Crkva štuje svece svih dobi, pa tako i one vrlo mlade. Postoje Božji sluge koji su vodili obične živote na neobičan način, iz svih društvenih slojeva, rođeni u različitim kontekstima i kulturama. Svi oni imaju jednu zajedničku stvar: ljubav prema Kristu koja se očituje u junačkoj kreposti.

Poslušajmo ove mladiće i djevojke – od kojih su neki bili svecima zaštitnicima ovogodišnjeg Svjetskog dana mladih u Lisabonu – koji imaju mnogo čemu naučiti današnju mladež.

Sveti Alojzije Gonzaga, 23 godine

Sveti Alojzije Gonzaga o prijateljstvu je rekao: „Ne otvaraj svoje srce svakojakim ljudima. Samo će odan prijatelj moći primiti tvoje povjerenje i pomoći ti.”

Sveti José Luis Sánchez del Río, 15 godina

O vjernosti Bogu rekao je: „Nikad nije bilo lakše osvojiti nebo nego danas.”

Sveta Mala Terezija, 24 godine

Kako bismo lakše prihvatili pogreške drugih, sveta Mala Terezija (Terezija iz Lisieuxa) predlaže da svoje ljutnje predamo Bogu. Jednom je u praonici jedna od sestara tako veselo ispirala odjeću da je prljava voda prskala po licu svete Terezije. Prepoznala je to kao priliku da ponudi žrtvu umjesto da se žali i „pomislila sam kako je glupo odbiti blago koje mi je Bog tako velikodušno ponudio”.

Blaženi Carlo Acutis, 15 godina

Carlo Acutis otkriva tajnu lakog dolaska u nebo: „Euharistija je autoput do neba… Što se više pričešćujemo, to postajemo sličniji Isusu, a već na ovoj zemlji imamo predokus neba.”

Sveti Dominik Savio, 14 godina

„Moji prijatelji bit će Isus i Marija. Radije bih umro nego sagriješio. To je izvrsnost na koju nas sveti Dominik Savio poziva težiti.

Blažena Chiara Luce Badano, 18 godina

Na temu predanja Božjoj volji, blažena Chiara Luce Badano često je, suočena s patnjom, govorila: „Za tebe, Isuse. Ako ti to želiš, i ja to želim.”

Sluga Božji Matteo Farina, 18 godina

Sluga Božji Matteo Farina ima izvrstan savjet za mlade: „Moramo živjeti svaki dan kao da nam je posljednji, ne u tuzi smrti, nego u radosti spremnosti za susret s Gospodinom!”

Blaženi Pier Giorgio Frassati, 24 godine

Onima koji traže sreću kaže: „Prava sreća, dragi moji prijatelji, ne sastoji se u svjetovnim užicima ili zemaljskim stvarima, nego u miru savjesti, koji možemo steći samo ako smo čista srca i uma.”

Blaženi Marcel Callo, 23 godine

„Pokažimo se kao kršćani u svim okolnostima. Održimo svoj duh visokim, i ne dopustimo da se naše brige vide, nego ih preplavimo svojim dobrim raspoloženjem, našom vjerom; žrtvujmo sve u službi Krista”, rekao je blaženi Marcel Callo.

Sveta Marija Goretti, 12 godina

Kako bismo nadvladali poteškoće, sveta Marija Goretti savjetuje da se uvijek pouzdajemo u Boga: „Samo nam treba da nam Gospodin podari zdravlje. Providnost će nam pomoći. Borit ćemo se i nastaviti boriti!”

(Izvor: Aleteia)

Ključne riječi: citatimladiporukesveci