Početna stranica » Papa s predstavnicima Sarajeva

Papa s predstavnicima Sarajeva

161 pregleda

Delegacija Grada Sarajeva na čelu s gradonačelnikom Abdulahom Skakom na poziv apostolskog nuncija u BiH mons. Luigija Pezzuta, boravi u službenom posjetu Vatikanu.

Nakon održane Opće audijencije u srijedu, 20. rujna na Trgu sv. Petra u Rimu, članovi delegacije Sarajeva susreli su se s papom Franjom i imali trenutak za kratki osobni razgovor s njim. Kako javlja tiskovni ured Uprave grada Sarajeva, zahvalili su mu što podržava multietnički način života u Sarajevu i BiH, a Sveti Otac na to je odgovorio kako je to jedini i pravi put te da kako on moli za njih. U delegaciji se pored Gradonačelnika nalaze još i predsjedavajući Gradskoga vijeća Igor Gavrić, zamjenici gradonačelnika Ivica Šarić i Milan Trivić te bivši gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić.

Podsjećamo, na Općim audijencijama svake srijede Sveti Otac susreće biskupe, svećenike i redovnike, tek vjenčane bračne parove, obitelji, predstavnike kulturnog i političkoga života i brojne druge osobe, bez obzira na vjersku pripadnost. 

U jednodnevnom apostolskom pohodu Bosni i Hercegovini, papa Franjo posjetio je glavni grad Sarajevo 6. lipnja 2015. godine. Njegov posjet bio je obilježen geslom “Mir Vama”, iz čega se mogla očitati njegova glavna poruka narodu Bosne i Hercegovine.