Početna stranica » Održan sastanak Uredničkog vijeća revije Svjetlo riječi

Održan sastanak Uredničkog vijeća revije Svjetlo riječi

384 pregleda

U prostorijama Franjevačkog medijskog centra Svjetlo riječi u Sarajevu održan je, 5. srpnja, redoviti sastanak Uredničkog vijeća ove medijske kuće

Sastanku su nazočili članovi Uredničkog vijeća: provincijal Franjevačke provincije Sv. Križa – Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić, predsjednik Uredničkog vijeća, ravnatelj Franjevačkog medijskog centra Svjetlo riječi fra Janko Ćuro, glavni urednik revije fra Danijel Nikolić, zamjenik glavnog urednika revije fra Damir Pavić te fra Josip Ikić, suradnik u reviji.

Svjetlo riječi će u studenom 2024. godine objaviti jubilarni 500. broj revije čiji je prvi broj objavljen 1983. godine kao zajednički projekt Franjevačke provincije Bosne Srebrene, Sarajevo, i Franjevačke provincije Uznesenja BDM, Mostar.

Tim povodom, Vijeće je na sastanku odlučilo da se ovaj važni jubilej obilježi održavanjem svečane akademije koja će biti prilika za retrospektivni pogled na razdoblje nastanka revije, osvrt na povijest njenog razvoja, ali i prilika za predstavljanje značaja ovog mjesečnika za njegove čitatelje danas i važnosti njegovog razvoja i postojanja u budućnosti.

Vijeće je na sastanku također raspravljalo i o planovima za unaprjeđenje revije s ciljem stvaranja što kvalitetnijeg sadržaja usklađenog s čitateljskim željama, potrebama i navikama, ali i s bogatom tradicijom jednog ovako dugovječnog mjesečnika.


Reviju „Svjetlo riječi”, prepoznatljivu po raznovrsnom sadržaju s područja vjere, društva i kulture, možete čitati u tiskanom i digitalnom obliku.