Početna stranica » Nova knjiga u izdanju Svjetla riječi

Nova knjiga u izdanju Svjetla riječi

113 pregleda

Ovih je dana u izdanju Franjevačkog medijskog centra Svjetlo riječi izašla nova knjiga pod nazivom Rijeke Bosne i Hercegovine

Iz tiska je nedavno izašla knjiga prof. dr. Dalibora Balliana Rijeke Bosne i Hercegovine. Ova fotomonografija zbirka je tekstova o rijekama naše zemlje koje je autor napisao nakon sustavnoga terenskoga rada i obilaska rijeka.

Postojeća literatura o rijekama Bosne i Hercegovine vrlo je oskudna tako da ova fotomonografija predstavlja jedinstven projekt, jer do danas nije objavljena nijedna slična knjiga, koja bi donijela ne samo iscrpan pregled naših rijeka, nego i svih njihovih pritoka. U knjizi su objavljeni osnovni podaci o rijekama, njihovoj morfologiji, poziciji i ekologiji, te praktične i osnovne znanstvene spoznaje o flori i fauni. Ova fotomonografija za cilj ima čitatelja odvesti u ogromno prirodno bogatstvo rijeka Bosne i Hercegovine po kojima je naša zemlja nadaleko poznata.

Svoj primjerak knjige poručite pozivom na broj telefona: +387/33 726 200; pišite nam na: [email protected] ili nas posjetite na adresi Zagrebačka 18, Sarajevo, te u knjižarama Svjetla riječi u Vitezu i Livnu.