Početna stranica » Jeste li znali da su ove poznate osobe katolici?

Jeste li znali da su ove poznate osobe katolici?

453 pregleda

Baš kao i mi, svi su oni u različitim fazama svoga životnog puta, ali ne mogu zanijekati svoj katolički odgoj.

John Krasinski

Glumac John Krasinski, poznat po svojoj ulozi u filmu The Office, odgojen je u poljskoj katoličkoj obitelji. Godine 2012. osobno je otišao u Poljsku kako bi istražio svoje obiteljsko podrijetlo, a vodič mu je tada bio svećenik Henryk Palucki.

U jednom intervjuu, Krasinski je objasnio svoje poznavanje katoličke priprave za brak: „Odrastao sam kao katolik tako da znam sve o pripravi za brak. Kroz pripravu vam pokušavaju objasniti da brak nije neka stvarčica koju ćete nekome jednostavno ponuditi kao dar. Doista je važno naučiti da nije uvijek lako provesti sve to vrijeme s nekim. U pripravama za brak vam posvješćuju žrtve na koje morate biti spremni prije nego što se odlučite za brak.”

Kelly Ripa

Prošlog desetljeća milijuni Amerikanaca započinjali su svoj dan gledajući  TV šou Live! With Kelly. Ona je odgojena u irsko-talijanskoj obitelji i godinama je održavala svoju vjeru te ju je prenijela i na svoje troje djece. Zajedno s mužem Markom Consuelosom, Ripa odgaja djecu u katoličkoj vjeri i vodi ih na sv. misu svake nedjelje.

U razgovoru za jedan časopis ona ističe: „Odrasli smo kao katolici. Vjera nam je oboma stabilizirajuća sila, izvor snage i utjehe u našim životima. Iako se ne pomolimo uvijek prije jela, svake se večeri zajedno molimo.”

Jimmy Kimmel

Jimmy Kimmel, poznati voditelj emisije Jimmy Kimmel Live!, također je odrastao u talijanskoj katoličkoj obitelji i još uvijek se dobro sjeća vremena kad je bio ministrant. Prije nego što se vjenčao sa suprugom Molly McNearney, rekao je: „Naše vjenčanje će biti obiteljski događaj kojeg će predvoditi katolički svećenik.”

Nicole Kidman

Višestruko nagrađivana glumica Nicole Kidman rođena je u Australiji i odgojena je u katoličkoj vjeri. Obrazovanje je stekla kod Sestara Milosrdnica. Nakon što se počela zabavljati s Tomom Cruiseom, Kidman se iznenada počela zanimati za budizam i scijentologiju, no nikad se nije odrekla svoga katoličkog naslijeđa. Njezin brak s Tomom,  sklopljen u Scijentološkoj Crkvi, poništen je i proglašen nevaljanim. Njezin dugogodišnji prijatelj, otac Paul Coleman, pomogao joj je u vraćanju Katoličkoj Crkvi.

U jednom razgovoru, Kidman je istakla da je radosna što se vratila katoličkoj vjeri te se trudi ostati vjerodostojna: „Odgojena sam kao katolkinja. Katolicizam je dio moga života. Uskrsno vrijeme sam provela s obitelji i zaista mi je bilo lijepo. To je prvi put nakon dugo vremena da sam provela Uskrs s tetkama i nećacima iz mnogih mjesta. Katolička vjera je jednostavno dio mene. Pokušavam svakodnevno ići u crkvu i redovito se ispovijedati.”

Bradley Cooper

Poznat po svojoj ulozi u filmu American Sniper i glasu „Rocketa” u filmu Guardians of the Galaxy, Cooper je odrastao u talijansko-irskoj katoličkoj obitelji. U razgovoru za jedan magazin, Cooper je otkrio kako je njegov otac utjecao mnogo na njega u djetinjstvu i to mu je pomoglo da ostane u vjeri svih ovih godina.

 „Odrastao sam kao rimokatolik. Kršten sam. Uvijek mi se sviđala veličanstvenost sakramenata. Sve je ovo povezano i s mojom ljubavlju prema ocu, posebno dok sam ga gledao na sv. misi. Volio sam način na koji je molio, tako da sam i sam molio kao što bi on. To je glavni razlog zašto sam htio biti kao moj otac – Charlie Cooper. I ponašajući se tako, počeo sam vjerovati u Boga. Jesam li danas duhovna osoba? Da. Ne znam kako ne bih mogao biti. To je kao da se kaže: dišeš li?”