Početna stranica » Fra Božo Lujić: turistički ambasador dobre volje Izraela

Fra Božo Lujić: turistički ambasador dobre volje Izraela

271 pregleda

U srijedu 4. srpnja Ministarstvo turizma države Izrael dodijelilo je prof. dr. sc. Boži Lujiću povelju “turističkog ambasadora dobre volje Izraela” u povodu stotoga stručnog i duhovnog vođenja u Svetu zemlju - Izrael.

Tom prigodom u Ministarstvu turizma primljena je brojna skupina hrvatskih hodočasnika koji su došli u organizaciji agencije “Kraljica mira” iz Zagreba i Jerusalem Toursa iz Jeruzalema. Hodočasnici su lijepo ugošćeni i priređena im je prigodna svečanost. Ispred Ministarstva turizma bili su gđa. Amalija Alexander i g. rabin David Luise.

Rabin je uzveličao ovaj trenutak svojim sviranjem na različitim instrumentima kao i riječima koje je uputio prof. Lujiću i svim hodočasnicima. Osobito je naglasio da mu je čast uručiti ovo priznanje jednom franjevcu jer smatra da su franjevci bili i ostali most koji povezuje ljude i narode, pa tako i hrvatski i izraelski narod. Gđa. Alexander je u ime ministarstva turizma uručila prof. Lujiću modeliranu menoru s Davidovom zvijezdom i šofru u znak zahvalnosti i sjećanja na ovo jubilarno hodočašće.

Na kraju je prof. Lujić u svojoj zahvalnoj riječi naglasio kako ovo priznanje nije samo iskazano njemu osobno nego i svima koji su dosad organizirali hodočašća i u njima sudjelovali. Potom je domaćinima kao znak zahvale i sjećanja uručio svoju knjigu o Svetoj zemlji “Tragovima biblijskih prostora i događaja”. Tom prigodom priređen je i mali domjenak kao i priznanje svim hodočasnicima za obilazak Svete zemlje.