Početna stranica » Đakonsko ređenje u sarajevskoj katedrali

Đakonsko ređenje u sarajevskoj katedrali

301 pregleda

Dana 15. listopada, vrhbosanski nadbiskup metropolit mons. Tomo Vukšić je u sarajevskoj katedrali za đakone zaredio petoricu kandidata: dvojicu za Franjevačku provinciju Bosnu Srebrenu i trojicu članova Neokatekumenskog puta za Vrhbosansku nadbiskupiju

Dana 15. listopada na 28. Nedjelju kroz godinu, u sarajevskoj je katedrali vrhbosanski nadbiskup metropolit mons. Tomo Vukšić za đakone zaredio petoricu kandidata: dvojicu za Franjevačku provinciju Bosnu Srebrenu fra Hrvoja Žabića i fra Danijela Lukića i trojicu članova Neokatekumenskog puta za Vrhbosansku nadbiskupiju Jesusa Antonia Gazqueza Hernandeza, Mislava Antona Boticu i Nilsona Gerarda Andradea Ibarra.

Fra Hrvoje Žabić je rođen 10. listopada 1998. u Novoj Biloj. Sin je Ive i Jadranke rođ. Filipović. Dolazi iz župe Vitez, a porijeklom je iz župe Brajkovići. Osnovnu je školu završio u KŠC-u u Travniku nakon čega se odlučio za franjevački poziv i otišao u Franjevačko sjemenište u Visoko gdje je maturirao na Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji. Franjevački habit obukao je 16. srpnja 2017. u Kraljevoj Sutjesci, a godinu novicijata (2017/2018.) je proveo u samostanu Sv. Petra i Pavla na Gorici u Livnu. Prve zavjete je položio 1. srpnja 2018., iste je godine upisao Franjevačku teologiju u Sarajevu, a svečane zavjete je položio 4. listopada 2022. Filozofsko-teološki studij je završio na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu 27. lipnja 2023.

Fra Danijel Lukić je rođen 27. ožujka 1999. u Novoj Biloj. Sin je Željka i Sanele rođ. Begović. Dolazi iz župe Busovača gdje je i završio osnovnu školu nakon čega je otišao u Franjevačko sjemenište u Visoko gdje je maturirao na Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji. Franjevački je habit obukao 16. srpnja 2017. u Kraljevoj Sutjesci, a godinu novicijata (2017./2018.) je proveo u samostanu Sv. Petra i Pavla na Gorici u Livnu. Prve zavjete je položio 1. srpnja 2018., iste je godine upisao Franjevačku teologiju u Sarajevu, a svečane zavjete je položio 4. listopada 2022. Filozofsko-teološki studij je završio na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu 27. lipnja 2023.

(fra Dario Laštro)