Početna stranica » Za mir i jedinstvo zajedno

Za mir i jedinstvo zajedno

183 pregleda

Tradicionalna molitvena inicijativa Međunarodnog katoličkog djela Papinskog prava Crkva u potrebi („Kirche in Not”) svake godine 18. listopada organizira dječji molitveni lanac za mir i jedinstvo. Ove godine pod geslom „Milijun djece moli zajedno za jedinstvo i mir”, po preporuci organizatora, gdje je to bilo ostvarivo, molilo se u 9 sati, a oni kojima navedeno vrijeme nije odgovaralo uključili su se kada im je to bilo moguće.

Molitvenoj inicijativi, po treći puta, rado su se i priključili vjeroučenici Župe blaženog Alojzija Stepinca u Orašju, koji su se okupili 17. listopada u 10:30 sati te svi zajedno molili za jedinstvo i mir, ujedinjeni sa svojim roditeljima i vjernicima.

Nakon znaka križa, koristeći letke Inicijative, putem kojih su se upoznali s akcijom i njezinom nakanom, djeca nižih i viših razreda škole zdušno su molila za mir i jedinstvo pred kipom Blažene Djevice Marije. Na kraju su svi zajedno izmolili Zdravo Kraljice.

Druga grupa vjeroučenika okupila se u 17:30 sati te svi zajedno molili za jedinstvo i mir, sa svojim župnikom fra Bonom Kovačevićem i vjernicima.

Spomenimo kako je kampanja dječje krunice pokrenuta je 2005. u glavnom gradu Venezuele Caracasu. Dok je nekoliko djece molilo krunicu u svetištu uz cestu, neki od prisutnih ljudi prisjetili su se da je Sv. Padre Pio rekao: „Kad milijun djece bude molilo krunicu, svijet će se promijeniti”. Kampanja se brzo proširila svijetom. ACN podržava kampanju od 2008., a organizaciju svjetske kampanje preuzeo je prije dvije godine.