Početna stranica » U Zenici održana promocija knjiga prof. dr. Dalibora Balliana

U Zenici održana promocija knjiga prof. dr. Dalibora Balliana

170 pregleda

U utorak, 28. veljače, u čitaonici Gradske biblioteke Zenica održana je promocija knjiga autora prof. dr. Dalibora Balliana – „Rijeke Bosne i Hercegovine” i „Jezera Bosne i Hercegovine” – u izdanju Franjevačkog medijskog centra „Svjetlo riječi”.

Promocija je održana u organizaciji Udruženja građana „Eko forum Zenica”, a o knjigama su govorili dr. Toni Nikolić, dr. Mirzeta Memišević Hodžić, dr. Dalibor Ballian, autor i fra Janko Ćuro, direktor FMC „Svjetlo riječi”. Kroz svoje govore ukazali su na prirodna bogatstva i vrednote naše zemlje koja su sve više ugrožena, kako klimatskim promjenama tako i neodgovornim odnosom čovjeka prema prirodi.

Osim knjiga koje su ovom prilikom predstavljene u Zenici, prof. Ballian je u izdanju Franjevačkog medijskog centra „Svjetlo riječi” prethodno objavio i knjige „Zemlja planina Bosna i Hercegovina” (2017.) i „Polja i visoravni Bosne i Hercegovine” (2018.).

Svoj primjerak knjiga Rijeke Bosne i Hercegovine i Jezera Bosne i Hercegovine, kao i druge dvije knjige prof. Balliana, možete naručiti pozivom na broj telefona 033 726 200; e-mailom na adresu [email protected]; ili na web knjižari Svjetla riječi.