Početna stranica » U Novom Šeheru sakrament svete potvrde primilo 52 krizmanika

U Novom Šeheru sakrament svete potvrde primilo 52 krizmanika

387 pregleda

Nadbiskup Tomo Vuksić predslavio je u subotu, 6. travnja u župi Sv. Ilije Proroka u Novom Šeheru svečano Misno slavlje pod kojim je podijelio sakrament sv. krizme pripravnicima, kojih je bilo 52

Nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vuksić predslavio je u subotu, 6. travnja 2024. u župi Sv. Ilije Proroka u Novom Šeheru svečano Misno slavlje pod kojim je podijelio sakrament sv. krizme pripravnicima, kojih je bilo 52. 

Nakon svečanog dočeka, susreta s pripravnicima i ispita njihova znanja iz vjeronauka, uslijedilo je misno slavlje u kojem su s nadbiskupom Vukšićem koncelebrirali: domaći župnik fra Josip Jukić, župnik iz Osove fra Željko Brkić i župni vikar fra Miroslav Batarilo.

Na početku misnoga slavlja mons. Vukšić pozdravio je krizmanike i nazočne vjernike koji su došli da uveličaju misno slavlje. Nakon naviještenoga evanđelja pripravnike je predstavio župnik fra Josip.

U prigodnoj propovijedi nadbiskup Tomo potaknuo je krizmanike da u svom životu budu nasljedovatelji Isusova života. Osvrćući se na pročitani odlomak evanđelja koji prepričava Isusovu prispodobu o Sijaču i sjemenu, ohrabrio ih je da nastoje svoje živote i savjesti pripraviti kao „plodno tlo“ za riječ Božju, te tako donositi „rod“ u vlastitu životu u odnosu prema drugima, obogaćujući svoju obitelj, cijelu župu, a time i cijeli svijet.

Na kraju misnog slavlja župnik fra Josip zahvalio je nadbiskupu Tomi za dolazak i predvođenje misnoga slavlja, a potom je nadbiskupu zahvalu uputilo i troje krizmanika.

Misno slavlje pjevanjem je animirao župni zbor.

Poslije mise uslijedilo je zajedničko fotografiranje i slavlje po obiteljima krizmanika, prenosi Katolička Tiskovna Agencija.