Početna stranica » U Gazi osmoro djece primilo sakrament prve pričesti: Prekrasna djeca!

U Gazi osmoro djece primilo sakrament prve pričesti: Prekrasna djeca!

596 pregleda

Usprkos ratu, djeca su se pripremila za sakrament i pričestila zahvaljujući župljanima koji su sami pripremili hostije

I u ratu se za kršćane u Pojasu Gaze nastavlja sakramentalni život. Grupa od osmoro djece je nedavno primila svetu pričest u crkvi Svete Obitelji, jedine katoličke crkve u Gazi. Fotografije s pričesti koja je slavljena na svetkovinu Krštenja Gospodinova, podijelila je Jeruzalemska latinska patrijaršija, prenosi Aleteia.

Za svetu pričest djeca su se pripremala u ratu. Crkva Svete Obitelji od izbijanja sukoba 7. listopada nikad nije zatvorila svoja vrata i još uvijek pruža utočište civilima. Pored ovog slavlja svete pričesti u zdanja tri mjeseca u crkvi se slave krštenja i svete mise.

Kardinal Pierbattista Pizzaballa, latinski jeruzalemski patrijarh, pohvalio je župnu snalažljivost i upornost u ovo vrijeme rata. Na primjer, kada nisu mogli nabaviti hostije za prvu pričest, župljani su pripremili prostoriju u kojoj su sami pekli hostije.

Crkva Svete Obitelji je uvijek bila mjesto utočišta za mnoge nevoljnike, a oni koji su bolesni ostaju u crkvi zbog sigurnosti kako bi se moglo pratiti njihovo zdravstveno stanje.

Svoju dirljivu poruku završili su fotografijama i molitvom za mir kao i za nastavak sazrijevanja u vjeri ovih mladih katolika kako bi prispjeli sakramentu svete potvrde, njihove sljedeće stepenice na putu vjere:

„Ustrajavamo u molitvi za naš narod u Gazi kako bi im Gospodin dao snagu i strpljivost u ovom teškom vremenu. Molimo se ustrajno za prekid vatre s nadom za skori sveobuhvatni plan mira i pravednosti.“