Početna stranica » Trostruka mlada misa u Vitezu

Trostruka mlada misa u Vitezu

260 pregleda

U nedjelju, 18. srpnja, u župi svetoga Juraja u Vitezu, proslavili su mladu misu trojica Vitežana fra Zoran Topalović, fra Zdenko Frljić i fra Fabio Badrov. Ovo veliko slavlje još je nezapamćen događaj u lašvanskom kraju, pogotovo ako se u obzir uzme činjenica da sva trojica mladomisnika dolaze iz istoga sela Jardola. 
Svečanu svetu misu u 11 sati, predvodio je mladomisnik fra Zoran Topalović, a koncelebrirali su slavljenici fra Zdenko i fra Fabio, kolege mladomisnici Franjevačke provincije Bosne Srebrene, fra Velimir Bavrka mjesni župnik, fra Drago Pranješ gvardijan gučogorskog samostana te drugi svećenici. 
Svečanu homiliju mladomisnicima i brojnomu puku uputio je fra Stipo Kljajić, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. On je kazao kako je zahvala glavni razlog slavlja mlade mise, u ovom slučaju čak tri. Zahvala u prvom redu Bogu, koji poziva jer bez njegova poziva čovjek ne bi imao na što odgovoriti, a zatim zahvala ljudima bez kojih čovjek ne bi mogao postati i ostati svećenik. Tu pripadaju roditelji, rodbina, prijatelji, odgojitelji i svi oni koju su molili za duhovna zvanja. Nadalje, fra Stipo se osvrnuo na Božju riječ i primjer proroka Jeremije koji svojim sunarodnjacima prenosi pravu Božju riječ, koji ne zavarava narod, nego mu govori istinu. Mladomisnike je pozvao da poput Jeremije ostanu vjerni Bogu i Božjoj Riječi, čak i kada se svi okrenu protiv njih.

Ovom slavlju nazočio je velik broj vjernika, župljana župe Vitez, rodbine i prijatelja mladomisnika te gostiju iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. 
Župnik fra Velimir Bavrka uputio je župljanima župe Vitez veliku zahvalu jer su svi od najmanjega do najvećega, dali svoj doprinos u organizaciji ove nesvakidašnje svečanosti.
Nakon svete mise u dvorištu župne crkve održano je pučko slavlje. 

Fra Zoran Topalović, fra Zdenko Frljić i Fra Fabio Badrov završili su filozofsko – teološki studij na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu 2020. godine. Za svećenike su zaređeni u sarajevskoj katedrali, na blagdan sv. Petra i Pavla 29. lipnja 2021. godine. Želimo im mir i ustrajnost na njihovu svećeničkom putu.