Početna stranica » Slavne osobe koje su uz pomoć vjere pobijedile ovisnost

Slavne osobe koje su uz pomoć vjere pobijedile ovisnost

420 pregleda

Ovi su glumci otvoreno ispričali kako su se borili s ovisnošću i kako je Bog odigrao važnu ulogu u njihovu izlječenju

Ovisnost dolazi u mnogo oblika, a kada te ovisnosti preuzmu naše živote, mogu biti štetne za naše fizičko i mentalno zdravlje, ali također mogu utjecati i na ljude s kojima smo najbliži i kojima smo okruženi. Danas postoji mnogo vrsta podrške za one koji se pokušavaju boriti sa svojim ovisnostima i te osobe nisu više stigmatizirane kao što su bile nekada. Tako je djelomično zahvaljujući onima koji su otvoreno pričali o ovisnostima s kojima su se borili tijekom života, omogućavajući na taj način drugima da se prepoznaju u tim pričama i potraže pomoć.

Ova tri glumca nisu samo spremno podijelila svoje priče o problemima s ovisnošću, već su također pripisala Bogu zasluge za njihov proces ozdravljenja, objavila je Aleteia.

Anthony Hopkins

Ova britanska filmska zvijezda ovisnost je izliječila prije gotovo pola stoljeća. Bivši ateist objasnio je za The Christian Post kako je spas pronašao u Bogu u vrijeme kada je „bio sklon samouništenju. I tražio sam samo malo pomoći, i odjednom… bilo je to kao da sam osvojio na bingu.”

Danny Trejo

Glumac je nedavno pripisao zasluge Božjoj milosti što ga je čuvala ovisnosti tijekom posljednjih 55 godina. Zvijezda filma Desperado rado je podijelila na društvenim mrežama činjenicu da je vjera u Boga za njega bila važna prekretnica u borbi s alkoholizmom. Želio je podijeliti ovaj trenutak sa svima kako bi inspirirao druge na njihovom vlastitom putu prema životu bez ovisnosti.

Shia LaBeouf

Glumac je otvoreno govorio o tome kako mu je njegova dugogodišnja zlouporaba alkohola prouzrokovala mnoge probleme u životu. Otišao je na rehabilitaciju 2021. godine kako bi riješio svoje probleme, pokušao se izliječiti i popraviti štetu koju je nanio drugima svojim zlostavljačkim ponašanjem. Međutim, tek zahvaljujući vremenu koje je proveo u promišljanju o svojoj prošlosti dok je snimao film Padre Pio, LaBeouf je uspio u procesu svog izlječenja. Pripremajući se za tumačenje uloge ovog talijanskog sveca, otkrio je radosti katoličke vjere i planira se uskoro pridružiti Katoličkoj crkvi.