Početna stranica » Provincijal posjetio groblje Bare

Provincijal posjetio groblje Bare

201 pregleda

Na spomendan svih pokojnih, 2. studenoga, provincijal Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić posjetio je grobove pokojnih fratara i sestara pokopanih na sarajevskom groblju Bare.

U pratnji provincijala bio je fra Nikica Vujica, ekonom Provincije, fra Damir Pavić, tajnik Provincije i s. Terezija Batarilo.

Najprije je posjećena zajednička grobnica fratara u kojoj su sahranjeni fra Karlo Karin, fra Bonifac Badrov, fra Vitomir Jeličić i fra Luka Markešić. Izmoljeno je opijelo za pokoj njihovih duša. Uslijedio je posjet ukopnom mjestu Školskih sestara franjevki gdje je sahranjena s. M. Elza Anđelić, a nakon toga i zajedničkoj grobnici sestara služavki Malog Isusa gdje je provincijal u nazočnosti sestara predvodio molitvu opijela.

U 11 sati ispred mrtvačnice na groblju Bare slavljena je sveta misa koju je predvodio vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić. Svetom misnom slavlju su nazočili brojni svećenici, redovnice i vjernici grada Sarajeva.

Nakon svete mise provincijal je u pratnji posjetio i grobove dvojice naših fratara koji su sahranjeni na ovom groblju: fra Franje Žuljića, svećenika i fra Tarzicija Slugića, bogoslova, izmolivši opijelo za njihove duše kao i za pokojne sestre Vinkovke sahranjene u blizini.