Početna stranica » Provincijal Bosne Srebrene primio delegaciju Kraljevine Švedske

Provincijal Bosne Srebrene primio delegaciju Kraljevine Švedske

137 pregleda

Dana 1. rujna 2022. u prostorijama Provincijalata Franjevačke provincije sv. Križa – Bosne Srebrene, provincijal fra Zdravko Dadić primio je na sastanak g. Petera Weideruda, posebnog izaslanika Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Švedske za pitanja religije u sukobima i izgradnji mira te gđu Johannu Strömquist, veleposlanicu Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini. Sastanku je nazočio i g. John Skoglund, zamjenik šefa misije švedskog veleposlanstva te fra Damir Pavić, tajnik Provincije.

U ugodnom ozračju provincijal je s gostima razgovarao o trenutnom stanju u Bosni i Hercegovini, višestoljetnoj franjevačkoj prisutnosti te o važnoj ulozi franjevaca u izgradnji mira i suživota u našoj zemlji. Ujedno je gostima odgovorio na pitanja koja se tiču budućnosti naše zemlje i načinima kako franjevačka zajednica može pomoći u pronalasku pozitivnih rješenja za bolji život svih građana Bosne i Hercegovine.

Nakon zajedničkog razgovora gosti su zajedno obišli zgradu na Kovačićima te posjetili Franjevački medijski centar Svjetlo riječi, gdje ih je zajedno s djelatnicima dočekao fra Janko Ćuro, direktor Centra i vikar Provincije Bosne Srebrene.