Početna stranica » Proslava Male Gospe u Ljubunčiću

Proslava Male Gospe u Ljubunčiću

121 pregleda

U subotu, 8. rujna župa Ljubunčić proslavila je blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije, patron župe.

Svečanoj proslavi patrona prethodila je trodnevnica koju je vodio dr. sc. fra Šimun Bilokapić, profesor moralne teologije na Katoličkome bogoslovnom fakultetu u Splitu. Teme kroz trodnevnicu su bile: „Grijeh i posljedice grijeha“, „Sotona kao uosobljeno biće“ i „Obitelj i izazovi današnjega društva.“

U subotu, na dan proslave Male Gospe, svetu Misu je također predvodio fra Šimun u koncelebraciji župnika fra Ivana Lovrića i još nekoliko svećenika. U svojoj je propovijedi govorio o kreposti poniznosti koja stoji nasuprot grijehu oholosti. Upozorio je na problem prekrivene oholosti u lažnoj poniznosti koju pojedinac koristi kako bi prekrio svoje interese. Potom je objasnio kako je Blažena Djevica Marija bila najidealniji uzor poniznosti.

Sveto misno slavlje je proteklo svečano i dostojanstveno, a nakon njega je upriličeno druženje u župnom dvorištu.

Istoga dana slavljena je i večernja sveta Misa kojoj su prisustvovali učenici, prosvjetni radnici i obitelji s malom djecom kako bi molili za Božji blagoslov na početku nove školske godine. Na kraju je uslijedio zaziv Duha Svetoga te blagoslov djece i slatkiša.