Početna stranica » Predstavljanje knjiga fra Mile Babića

Predstavljanje knjiga fra Mile Babića

171 pregleda

U amfiteatru Franjevačke teologije u Sarajevu je 14. ožujka održana promocija dviju knjiga fra Mile Babića. Dva su naslova „Izazovi slobode” (Svjetlo riječi, Sarajevo 2017.) i „Temeljna pitanja suvremene filozofije” (University Press, Sarajevo 2017.).

Na početku programa zbor franjevačkih bogoslova pod ravnanjem fra Emanuela Josića izveo je višeglasno skladbu Misao svijeta, prema riječima pjesme Silvija Strahimira Kranjčevića. Potom je dekan Franjevačke teologije fra Danimir Pezer, koji je te večeri bio i moderator programa, uputio nazočnima nekoliko riječi. Tako je, istaknuvši misli brojnih svjetskih filozofa, među koje ubraja i fra Milu Babića, uveo u program i opisao njegov životni put do osobe koja je fra Mile danas.

Potom su nastupili i fra Janko Ćuro, ravnatelj Franjevačkoga medijskog centra Svjetlo riječi i Dragan Marković, ravnatelj Izdavačkoga književnog društva University press. Zatim je o fra Mili i njegovim novim knjigama govorio Sulejman Bosto, profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, odsjek za filozofiju i sociologiju. Glazbeni predah okupljenima je ponudio pijanist Bartolomej Stanković, nakon čega je predavanje održao Nerzuk Ćurak, profesor na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu.

Novu knjigu fra Mile Babića Izazovi slobode možete poručiti pozivom na broj telefona 033-726-200. Detalje o knjizi pronađite na ovoj poveznici.

Kao posljednji predavač nastupio je akademik Dževad Karahasan, književnik i profesor. Konačno je riječ nazočnima uputio sam autor dviju novih knjiga, profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu dr. fra Mile Babić, izrazivši osobno iskustvo koje ga je kroz godine poticalo na filozofsko razmišljanje.

Posljednja točka programa bio je nastup tamburaškoga orkestra Franjevačke teologije s pjesmom Sarajevo, ljubavi moja kantautora Kemala Montena. Oduševljena publika druženje s autorom nastavila je u samostanskoj blagovaonici. Na pozornici je tijekom predstavljanja knjige stajao natpis Amo: volo ut sis, riječi franjevačkoga mislioca Ivana Dunsa Škota – Ljubim te, želim da budeš ono što jesi. Odlomke iz Babićevih dviju knjiga čitali su fra Zdenko Frljić i fra Mislav Jozić.