Početna stranica » Održan sastanak Uredničkog vijeća revije Svjetlo riječi

Održan sastanak Uredničkog vijeća revije Svjetlo riječi

160 pregleda

Dana 5. listopada, u prostorijama Franjevačkog medijskog centra Svjetlo riječi u Sarajevu, Uredničko vijeće FMC „Svjetlo riječi“ održalo je svoj redoviti sastanak.

Sastanku su nazočili provincijal Franjevačke provincije Sv. Križa – Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić, predsjednik Uredničkog vijeća, ravnatelj Franjevačkog medijskog centra Svjetlo riječi fra Janko Ćuro, glavni urednik revije fra Vili Radman te fra Damir Pavić, urednik FIA-e i dugogodišnji suradnik Svjetla riječi. Član Uredničkog vijeća fra Josip Ikić, ujedno i suradnik u reviji, opravdano je bio odsutan zbog pastoralnih obaveza.

Vijeće je na sastanku raspravljalo o sadržaju revije, aktualnim projektima koje Franjevački medijski centar provodi te planovima za budućnost. Razgovaralo se i o trenutnoj socio-ekonomskoj situaciji u kojoj se kao društvo nalazimo, mogućnostima kojima bi se sadržajno i stilski ispunile želje čitatelja i, u kombinaciji ovog dvoje, ponudio bogat i zanimljiv sadržaj svim generacijama koje čitaju Svjetlo riječi. Zaključak Vijeća je da će revija Svjetlo riječi, bez obzira na tešku gospodarsku situaciju i svakodnevna poskupljenja, nastaviti nuditi kao i dosad svojim čitateljima kvalitetan i raznovrstan sadržaj s područja vjere, društva i kulture. FMC Svjetlo riječi odnedavno pored tiskanog nudi i digitalno izdanje revije.

Podsjećamo kako revija Svjetlo riječi u travnju 2023. godine slavi 40 godina postojanja. Davne 1983. godine revija je pokrenuta kao zajednički projekt Franjevačke provincije Bosne Srebrene, Sarajevo, i Franjevačke provincije Uznesenja BDM, Mostar, i bila je nastavak bogate tradicije franjevačkog izdavaštva u Bosni i Hercegovini.