Početna stranica » Obred primanja i obećanja u Frami Bučići

Obred primanja i obećanja u Frami Bučići

122 pregleda

U subotu, 28. rujna 2019. godine, u župnoj crkvi sv. Martina u Bučićima pod svetom misom Frama Bučići je imala primanja i obećanja.

Ovogodišnje geslo bilo je: ,,Evo me, mene pošalji” te je tako 11 framaša primljeno u bratstvo, a njih 24 dali su obećanje da će kroz godinu dana živjeti Evanđelje po uzoru na svetog Franju.

Velika je radost za našu župu da već trinaestu godinu franjevačka mladež svjedoči svojom postojanošću i doprinosi kako župnim potrebama tako i na svim područjima života u Lašvanskoj Dolini i šire. Misu je predvodio župnik fra Marinko Didak koji je u homiliji naglasio kako je upravo franjevačka mladež koja se nalazi pred oltarom temelj naše župe. Nije krio svoju radost što u župi imamo mladost koja gdje god prolazi, oduševljena svetim Franjom, oduševljava sve oko sebe. Ohrabrio je framaše neka čvrsto stoje na zemlji i da ono što pred Bogom i braćom ljudima obećaju žive ma gdje se nalazili. Neka budu radost u obitelji, župi, i cijelome svijetu. Zaključio je zahvalom Svevišnjem Gospodinu koji je najzaslužniji za svako učinjeno dobro. Posebnu zahvalu svakako je zaslužila sestra Vlatka Dujmović koja, kako kaže župnik, Framu dobro i brižno vodi.  Radost u srcima framaša mogla se vidjeti u širokom osmijehu i čvrstom zagrljaju.

Zahvalni smo Bogu ne samo na ovom danu i ovako značajnom broju, nego na svim ovim godinama kontinuiranog i skladnog rada i franjevačkog poleta, dok nas biju sa svih strana nekako postajemo sve snažniji i spremniji za djelotvornu ljubav. Kao pčelice zajedničkim snagama činimo svi naizgled mali, veliko dobro. Svatko doprinosi svojim mogućnostima, talentima, molitvom i podijeljenim radom gdje se sjedinjeni u zajednici osjećamo kao jedno, zajedno u Kristu.