Početna stranica » Novi broj revije Svjetlo riječi

Novi broj revije Svjetlo riječi

307 pregleda

Odgovaraju li znanja, vještine i umijeća koja se stječu u trenutnom obrazovanju adekvatno na izazove budućnosti i jesmo li umjesto sveobuhvatnih poznavatelja opće kulture postali društvo neznanja?

Iz tiska je izišlo svibanjsko izdanje revije Svjetlo riječi s temom „Humanističko obrazovanje: Znanje i odgoj” koje se bavi neraskidivom vezom između društva, kulture i obrazovanja čija se međusobna dinamika kroz povijest konstantno mijenjala.

U temu broja nas ovoga puta uvodi prof. dr. Snježana Šušnjara, a dalje je u svojim tekstovima razrađuju Boris Beck i Leonard Valenta tražeći odgovore na pitanja odgovaraju li znanja, vještine i umijeća koja se stječu u trenutnom obrazovanju adekvatno na izazove budućnosti i jesmo li umjesto sveobuhvatnih poznavatelja opće kulture postali društvo neznanja?

Društvene teme obrađene su i u tekstovima Borisa Havela, dr. sc. Bože Skoke i Hrvoja Kalema koji pišu o potrazi za identitetom i pozitivnim ljudskim vrlinama u današnjem svijetu te preispituju gubitak humanosti pred razvojem umjetne inteligencije dok u okviru rubrike Razgovor ovoga puta možete saznati što o sakralnoj arhitekturi kaže mlada arhitektica Dolores Janko.

Ni ovoga puta nisu zanemarene teme s područja vjere i kulture pa se počastite kvalitetnim štivom iz pera stalnih suradnika revije koji su i za ovaj broj napisali zanimljive tekstove o probranim književnim djelima, inspirativnim svjetskim gradovima i lokacijama i ponovnom pronalasku duhovnosti i pozitivnih ljudskih vrijednosti u suvremenom svijetu.

A kada se odlučite odmoriti od čitanja i promišljanja na koje će Vas zasigurno navesti sve zapisane misli autora ovomjesečnih rubrika revije, isprobajte neki od recepata po preporuci s. Anđelke Jakovljević ili razonodu pronađite rješavajući nagradne križaljke i u obiteljskim aktivnostima koje roditeljima i djeci predlaže Marija Tomić.

Svibanjski broj revije potražite u najbližem župnom uredu ili u knjižarama Svjetla riječi u Vitezu i Livnu ili ga naručite pozivom na broj telefona 033 726 200 ili e-mailom na [email protected].

Posjetite web knjižaru Svjetla riječi i postanite dio ove velike obitelji: pretplatite se na digitalno ili tiskano izdanje i svakoga mjeseca čitajte o aktualnim temama s područja vjere, društva i kulture.

Odmah prelistajte novi broj revije Svjetlo riječi.

Širimo svjetlo.