Početna stranica » Monografija i spomenica župe Bučići

Monografija i spomenica župe Bučići

123 pregleda

U izdavaštvu Franjevačkog medijskog centra Svjetlo riječi, izašla je nova knjiga fra Velimira Valjana. Riječ je o monografiji župe Bučići čiji je zaštitnik sv. Martin biskup.

Iako je bilo pisanih izvještaja o župi Bučići, sva povijesna zbivanja nikada ne mogu biti konačno i za sva vremena sa svih strana osvjetljenja, jer se i za njihovo tumačenje uvijek pronađu neke nove datosti. Tako su i za župu Bučiće uvijek izbijale na vidjelo nove povijesne činjenice, po kojima će ona neprestano dobivati svoje novo osvjetljenje.

Osvrćući se na povijesne korijene i važne trenutke iz dalje i bliže povijesti bučićke župe, fra Velimir je ovom spomenicom želio probuditi zavičajne osjećaje Bučićana, kako onih koji su ostali na svojim ognjištima tako, i to posebno, onih koji su ih napustili i žive diljem Europe i svijeta.

Svoj primjerak knjige možete naručiti pozivom na broj telefona 033 726 200; e – mailom na [email protected]; u knjižarama Svjetla riječi u Vitezu i Livnu, u župnom uredu župe Bučići ili nas posjetite u Sarajevu na adresi Zagrebačka 18.