Početna stranica » Molitva uz Svjetski susret obitelji 2018.

Molitva uz Svjetski susret obitelji 2018.

126 pregleda

Ovih dana možemo pratiti događaje vezane uz Svjetski susret obitelji koji se ove godine obilježava u glavnomu gradu Irske, u gradu Dublinu.

Na brojnim događajima Svjetskoga susreta mladih, između ostaloga na susretu Svetoga Oca s mladim bračnim parovima u katedralnoj crkvi Dublina, izmoljena je i službena molitva uz ovaj veliki susret katoličkih obitelji u Irskoj. Na kraju te molitve spominjemo se triju svetih bračnih parova – svete Majke Božje i njezina zaručnika sv. Josipa, zatim roditelja Marijinih, sv. Joakima i Ane te svetoga bračnog para Louisa i Zelie Martin, roditelja sv. Male Terezije. 

U nastavku donosimo Službenu obiteljsku molitvu uz ovogodišnji Susret obitelji u Dublinu. Izmolite je s nama i vi:

Bože, Oče naš, mi smo braća i sestre u tvome sinu Isusu, jedna obitelj, u Duhu tvoje ljubavi. Blagoslovi nas radošću ljubavi. Učini nas strpljivima i ljubaznima, plemenitima i velikodušnima, otvorenima za one u potrebi. Pomozi nam živjeti tvoje oproštenje i mir. Zaštiti sve obitelji svojom nježnom brigom, osobito one za koje te sada molimo: (Napravimo stanku i prisjetimo se članova obitelji i ostalih poimenice) Umnoži nam vjeru, ojačaj nam nadu, čuvaj nas u Svojoj ljubavi, daj da ti uvijek budemo zahvalni za dar života koji dijelimo. To te molimo, po Kristu Gospodinu našemu,  Amen

Marijo, majko i voditeljice, moli za nas.
Sveti Josipe, oče i zaštitniče, moli za nas.
Sveti Joakime i Ana, molite za nas.
Sveti Louise i Zelie Martin, molite za nas.