Početna stranica » Ljetni kamp u župi Đakovica

Ljetni kamp u župi Đakovica

320 pregleda

Svi sudionici su se vratili s kampa prepuni dojmova, sa željama za ponovnim okupljanjem na istom mjestu i sljedeće godine

Župa svetoga Petra i Pavla u Đakovici organizirala je u dvorištu crkve Svetog Ante od 11. do 16. srpnja 2023. ljetni kamp za djecu, na kojem je sudjelovalo stotinjak djece od 1. do 9. razreda osnovne škole, a animiralo ih je 15 mladića i djevojaka. Uz njih su bile sestra Irena Pitaqi, sestra Zoja Komani, fra Aleksandër Tanushi i fra Vinçenc Kajtazi. Moto ljetnog kampa je bio: Igraj, uči, moli sa sv. Franjom“.

Tijekom 6 dana susreti su počinjali u 15 sati u velikoj dvorani Franjevačkog samostana, gdje su se skupljala sva djeca. Kamp bi svaki dan započeo molitvom i pjevanjem. Iza toga program se nastavljao u dvorištu crkve Svetog Ante, gdje bi se djeca razvrstala u sedam skupina, a potom su sljedile radionice i razne igre.

Svakodnevne aktivnosti ljetnog kampa okrunjene su misnim slavljem, koje je predvodio fra Aleksandër Tanushi. S njime je koncelebrirao i župnik, fra Lovro Gavran. Nakon svake mise bio je i blagoslovio svih sudionika.

Pod svetom misom pjevao je mali župni zbor, a sva djeca koja su sudjelovala u kampu, prije svete mise su pisala svoje osobne molitve, koje su se čitale kao molitve vjernika pod svetom misom.

Posljednji dan kampa obilježila je i prisutnost njihovih roditelja. Djeca su, nakon svete mise kojoj su i roditelji prisustvovali, izvela prigodni program, koji su pripremili za njih. Na kraju su djeca i roditelji izrazili svoje oduševljenje onim što su vidjeli i čuli, te su zahvalili voditeljima kampa na uloženom trudu i vremenu.

Tijekom cijelog kampa svi su bili vrlo otvoreni za suradnju. Pomagali su jedni druge i uvijek su se međusobno poticali i hrabrili. Duh zajedništva i pomaganja uistinu je bio naglašen i lako prepoznatljiv. Svi sudionici su se vratili s kampa prepuni dojmova, sa željama za ponovnim okupljanjem na istom mjestu i sljedeće godine.

Pregršt doživljaja, situacija, ozbiljnih, lijepih, ali i onih smiješnih, obilježili su ovaj tjedan dana, što nas potiče uvijek na nove ideje.

(Fra Vinçenc Kajtazi)