Početna stranica » Koncert zbora Muzičke akademije na Franjevačkoj teologiji

Koncert zbora Muzičke akademije na Franjevačkoj teologiji

113 pregleda

Muzička akademija Sarajevo u suradnji s Franjevačkom teologijom, 26. lipnja, održala je koncert na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu s početkom u 19 sati.

Zbor Muzičke akademije, podijeljen u nekoliko grupa zbog pandemije koronavirusa, izveo je devet kompozicija pod vodstvom mladih dirigenata fra Emanuela Josića i Filipa Miloševića, te studenata na Odsjeku za dirigiranje Elle Piknjač i Aleka Isakovića. Pratnju na orguljama svirali su v. ass. Alma Ganz i student Bakir Samardžić.

Na programu su bile slijedeće kompozicije: Alma redemptoris mater G. Pierluigia da Palestrinea, Ave Maria T. Luisa de Victoria, Jesus bleibet meine Freude J. S. Bacha, O God, the King of Glory, H. Purcella, Oči joj gorski izvori, J. Magdića, Ave verum corpus, W. A. Mozarta, Geistliches Lied, J. Brahmsa, Locus iste, A. Brucknera i Messe breve u g – molu, L. Delibesa.

Po završetku, okupljenima se obratio dekan Franjevačke teologije fra Danimir Pezer te zahvalio izvođačima, dirigentima i profesorima Muzičke akademije na radu i trudu čiji se rezultat mogao doživjeti na koncertu. Zajedničko druženje nastavljeno je u samostanskoj blagovaonici.