Početna stranica » Kanonski pohod i izbor opatice u samostanu sv. Klare

Kanonski pohod i izbor opatice u samostanu sv. Klare

263 pregleda

U srijedu, 10. ožujka 2021. godine. o. provincijal fra Jozo Marinčić započeo je kanonski pohod u samostanu sv. Klare u Brestovskom. Obraćajući se sestrama klarisama zazvao je na njih Božji blagoslov moleći da „Gospodin bude uz nas sa svojom milošću u ovom kanonskom pohodu, da nas rasvijetli svojim Duhom, i, po zagovoru Djevice Marije, sv. Oca Franje i sv. Majke Klare, neka nam dade duh obraćenja i obnove u svojoj ljubavi.“ Otac Provincijal je razgovarao sa svakom pojedinom sestrom, a potom je pregledao unutrašnjost samostana te zapisnike i druge knjige zajednice.

Slijedećeg dana, pod predsjedanjem oca provincijala fra Joze i u prisutnosti dva skrutatora fra Ilije Jurića i fra Nikice Vujice, održan je izbor nove uprave samostana. Za opaticu je ponovno izabrana s. M. Hijacinta Batinić, njezina zamjenica je s. M. Klara Vujica, a savjetnica s. Marija Milić.

Zahvalni Bogu za Njegovo vodstvo pri ovom izboru, zajednica se okupila u kapelici i otpjevala himan Tebe Boga hvalimo. Sestre su čestitale novoizabranoj Opatici i iskazale joj poslušnost.

Na samom kraju s. M. Hijacinta je zahvalila ocu Provincijalu za sve što čini za zajednicu sestara u Brestovskom i obećala trajnu molitvenu potporu njemu osobno i cijeloj provinciji Bosne Srebrene. Otac Provincijal je u ime franjevačke Provincije poručio sestrama da mogu uvijek računati na pomoć bilo duhovnu ili materijalnu.

U ime svih fratara Bosne Srebrene iskrene čestitke i Božji blagoslov s. Hijacinti, njezinim suradnicama i svim sestarama klarisama u samostanu na Brestovskom.