Početna stranica » Izdanja „Svjetla riječi” predstavljena na Sarajevskom sajmu knjiga

Izdanja „Svjetla riječi” predstavljena na Sarajevskom sajmu knjiga

154 pregleda

Pod motom „Moć knjige” u dvorani „Mirza Delibašić” u Centru Skenderija 20. travnja otvoren je 33. Sarajevski sajam knjiga i učila na kojem učestvuje više od 100 izdavača.

Na sajmu, koji traje do 25. travnja, predstavili su se izdavači sa oko 30.000 naslova iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Turske, Saudijske Arabije, Švedske, Danske, Norveške, Sjedinjenih Američkih Država, Irana i Njemačke.

Višegodišnja suradnja

Na štandu University Pressa Sarajevo posjetioci su mogli pronaći i izdanja „Svjetla riječi“.

Dragan Marković, ravnatelj University Pressa istaknuo je kako je riječ o višegodišnjoj suradnji ovih izdavačkih kuća.

„Ovo je prvi put da „Svjetlo riječi” s nama izlaže na sajmu. Ova suradnja rezultira činjenicom da se mjesečnik „Svjetlo riječi” godinama čita u najvećoj knjižnici na svijetu- Kongresnoj knjižnici u Washingtonu. Drugi vid suradnje je plasman knjiga „Svjetla riječi”. Svaka knjiga, koja nije prijevod bude plasirana u najveće i najznačajnije knjižnice u Sjedinjenim Američkim Državama i Europi. Ovih dana spremamo novu isporuku za Klementinu, češku državnu knjižnicu u Pragu. Tu će se naći nova izdanja „Svjetla riječi”, kazao je Marković.

Dodao je i kako je osobno zadovoljan interesiranjem posjetitelja sajma za predstavljena izdanja.

Praznik knjige i autora

Predsjednik programskog savjeta sajma Ibrahim Spahić kazao je da na 3.500 kvadratnih metara ima 85 štandova na kojima izlaže više od 115 izdavača.

„U centru ovogodišnjeg sajma su autor i autorska prava. Na taj način potiskujemo plagijate i nesretnike koji misle da mogu kupiti znanje. Ljudi žive za knjigu, za njenu misiju i vjeruju u njenu moć. Između ostalog, ovaj sajam je važan jer surađuje sa različitim kućama koje njeguju vrlo profiliranu izdavačku djelatnost poput „Svjetla riječi“. Ovo je veliki praznik knjige i autora“, izjavio je Spahić.

Kao i svake godine, na kraju sajma bit će dodijeljene nagrade najboljim autorima i izdavačima u 15 kategorija. Posebna pažnja ove godine posvećena je i izdavaštvu za djecu i mlade, novim tehnologijama i medijima, univerzitetskom i cjeloživotnom obrazovanju.