Početna stranica » Izabrano novo vijeće bratstva OFS-a Rama-Šćit

Izabrano novo vijeće bratstva OFS-a Rama-Šćit

187 pregleda

Dana 4. prosinca 2022. godine, na drugu nedjelju došašća, održan je izborni kapitul mjesnoga bratstva OFS-a Rama-Šćit.

Kapitulom je predsjedao područni ministar Marijan Begić, u prisustvu područnog duhovnog asistenta fra Mire Relote i mjesnog duhovnog asistenta fra Mije Džolana.

Na samom početku sve prisutne kratko je pozdravio gvardijan samostana na Šćitu, fra Andrija Jozić, koji je zaželio uspjeh u radu kapitula i potaknuo sve članove OFS-a da nastave živjeti Evanđelje po primjeru svetoga Franje. Potom je prisutne podzravio i fra Mijo Džolan koji je rekao nekoliko osnovnih informacija o mjesnom bratstvu OFS-a Rama-Šćit, naglasivši da ovo bratstvo trenutno prolazi kroz teška vremena. Bratstvu se kratko obratio i fra Miro, koji je sve prisutne pozdravio i pozvao da nastave biti nasljedovatelji svetoga Franje i da nastave nositi svjetlo Kristovo svim ljudima. Područni ministar Marijan Begić svima je još jednom ponovio koja je uloga mjesnoga vijeća, pojasnio tijek izbora, te zahvalio dosadašnjoj ministri i ostalim članovima vijeća na obavljanju njihove službe.

Izbori su održani prema tijeku kako to propisuje Obrednik OFS-a, a na službe u novo vijeće izabrani su:

  • Antonija Bilić, ministra
  • Ana Ćališ, doministra
  • Ivan Šekelja, učitelj formacije
  • Milka Ćališ, tajnica
  • Mare Pločkinjić, rizničarka
  • Mirjana Šekelja, povjerenica za Framu.

Nakon izbora uslijedila je molitva i blagoslov novoizabranih članova vijeća, a potom su se svi sudionici okupili u prostorijama Kuće mira na zakusci, kojom je i završen ovaj kapitul.