Početna stranica » IV. kulturno-vjerska baština Hrvata Bosne i Hercegovine

IV. kulturno-vjerska baština Hrvata Bosne i Hercegovine

155 pregleda

Četvrta kulturno-vjerska baština Hrvata Bosne i Hercegovine pod geslom „Vratimo nadu zavičaju”, održat će se u subotu, 18. lipnja 2022. godine u Sarajevu, u Multimedijalnoj dvorani Franjevačkog međunarodnog studentskog centra u Sarajevu, Zagrebačka 18, s početkom u 19 sati.

Programu prethodi Sveta misa u 18 sati u molitvenom prostoru sv. Nikole Tavelića (kat iznad Multimedijalne dvorane), koju će predvoditi fra Zdravko Dadić, provincijal Bosne Srebrene u zajedništvu s drugim svećenicima, sudionicima manifestacije, te gostima i uzvanicima.

Prije nastupa folklornih skupina u multimedijalnoj dvorani predviđena je pozdravna i zahvalna riječ predstavnika organizatora. Po završetku programa bit će upriličeno otvorenje prodajne izložbe humanitarno-karitativnog karaktera višegodišnjeg dobročinitelja za siromašne i nadarene studente, akademskog slikara fra Perice Petra Vidića.

Manifestacija se priređuje s ciljem međusobnog povezivanja Hrvata u BiH i matičnoj domovini Republici Hrvatskoj i šire. Upoznavanje zajedničke tradicije, kulture i nošnje, unapređenje kulturnih, obrazovnih, gospodarsko-socijalnih i drugih životnih zanimanja raseljenih bosansko-hercegovačkih Hrvata, kao i pružanje potpore Hrvatima u BiH, posebno u jačanju i očuvanju nacionalnog, vjerskog i kulturnog identiteta, ciljevi su ovog vrijednog događanja. Program je do sada održan u Zagrebu, Jajcu i Livnu.

Organizatori manifestacije su Hrvatska matica iseljenika i Humanitarno – karitativna organizacija „Kruh svetog Ante” u Sarajevu.